Zin om te griezelen? ‘Scream VI’ is nu al te huur bij Pathé Thuis

Iedere horrorliefhebber kent Ghostface wel, de moordenaar met de zwarte cape en het witte masker die een spoor van slachtoffers achterlaat. In 2023 verscheen deze griezel weer in een nieuwe film, Scream VI, en deze is nu al naar je eigen thuisbioscoop gekomen. Bij Pathé Thuis kun je hem sinds donderdag 25 mei huren.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Ghostface is terug in ‘Scream VI’

In 1996 verscheen de eerste Scream-film op het witte doek en inmiddels zijn we al bij het zesde deel aanbeland. Deze keer verlaten we het slaperige stadje Woodsboro en komen we in New York terecht. Hier hebben de slachtoffers van de vorige Scream (2022) een nieuw leven opgebouwd. Maar Scream zou Scream niet zijn als er niet weer een gruwelijke moordenaar zou opduiken. Is het makkelijker om in een grote stad aan hem te ontsnappen of heeft Ghostface hier juist meer mogelijkheden?

Van de vorige film zien we onder meer Wednesday-ster Jenna Ortega en In The Heights-actrice Melissa Barrera terug. Zoals we gewend zijn maken ook andere oude bekenden hun opwachting. Zo kruipt Courteney Cox opnieuw in de huid van Gale Weathers en is Hayden Panettiere weer Kirby Reed.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oude bekenden Courteney Cox en Hayden Panettiere keren terug en schitteren naast nieuwe topacteurs als Jenna Ortega
2️⃣ Het welbekende verhaal verplaatst zich voor het eerst naar een compleet andere locatie en dit biedt nieuwe mogelijkheden
3️⃣ Kijkers zijn razendenthousiast en belonen de film met een Audience Score op Rotten Tomatoes van 91%

‘Scream VI’ staat nu op Pathé Thuis

Op donderdag 11 mei voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de horrorfilm toe aan het aanbod. Vanaf dat moment kon je hem kopen (vanaf €13,99), maar je kon er ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf vandaag, donderdag 25 mei, voor een lagere prijs te huren (vanaf € 4,99). Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Scream VI en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Benieuwd wat er nog meer op te planning staat? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

→ Eerst nog even de rest van de franchise terugkijken? Bekijk alle Scream-films direct bij Pathé Thuis 🍿

Meer informatie over de film

Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. In Scream VI keren Melissa Barrera (Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks-Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed) en Courteney Cox (Gale Weathers) terug voor hun rol in de succesvolle franchise. Verder met Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra en Samara Weaving.

TitelScream VI
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 3 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Horror
RegisseurMatt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
CastMelissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Tony Revolor, Josh Segarra, Mason Gooding, Jenna Ortega, Hayden Panettiere, Liana Liberato, Courteney Cox, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Samara Weaving

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.