Live stream: Schotland – Oekraïne | 21 september 2022 | Nations League

In de internationale voetbalcompetitie die de Nations League heet is de volgende speelronde aangebroken met onder andere de partij tussen Schotland – Oekraïne. De wedstrijd wordt vandaag, op woensdag 21 september 2022, om 20:45 uur gespeeld in het Schotse stadion Hampden Park in Glasgow. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Schotland – Oekraïne online kijken: live stream van de wedstrijd op woensdag 21 september 2022 om 20:45 uur

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Schotland en de Oekraïense tegenstanders in Groep E wordt op tv uitgezonden door het kanaal Ziggo Sport en is hierdoor ook online te streamen. Wil je direct de wedstrijd van vanavond bekijken? 👉 Ga meteen naar Schotland – Oekraïne bij Ziggo Sport.

De uitzending wordt dus op lineaire televisie verzorgd. Ziggo Sport is een optioneel kanaal dat aan het aanbod van elke provider kan worden toegevoegd. Op je televisie vind je hem via de zender 14 & 401 bij Ziggo zelf, terwijl je hem hier op kanaal 233 bij KPN (en Telfort + XS4ALL) en kanaal 160 van T-Mobile (en Solcon). Verder staat hij op 33 bij Canal Digitaal, op 311 bij Caiway, op 631 bij Delta en op 420 bij Youfone.

Door de tv-uitzending kun je ook met een abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Het is dan ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Scotland v Ukraine | #ScotlandHQ Build Up Show

Uitslag van de vorige wedstrijden van Schotland en Oekraïne

Een paar maanden geleden kwamen Schotland en Oekraïne elkaar ook al tegen tijdens de WK-kwalificatie, om precies te zijn op 1 juni 2022. Toen wist Oekraïne uit te winnen bij Schotland met 1-3. Qua vorm staan ze er momenteel verder vergelijkbaar voor. Zo wist Schotland twee uit de afgelopen vijf partijen te winnen: van Armenië met 1-4 en 2-0. Ze verloren echter van Oekraïne (1-3) en Ierland (3-0) en speelden gelijk tegen Oostenrijk met 2-2.

Oekraïne won ondanks de vreselijke situatie in eigen land toch drie uit de afgelopen vijf wedstrijden. Ze bleken te sterk voor Armenië (3-0), Schotland (1-3) en Ierland (0-1). Verder speelden ze ook gelijk tegen de laatstgenoemde tegenstander met 1-1 en verloren ze van Wales met 1-0. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan woensdag in het Hampden Park-stadion in Glasgow meemaken wie er zal winnen, want om 20:45 uur staat de wedstrijd op de planning.

Schotland recente wedstrijden: 🔘 – ❌ – ✅ – ❌ – ✅
Oekraïne recente wedstrijden: ✅ – ❌ – ✅ – ✅ – 🔘

Alle wedstrijden van de Nations League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Nations League zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van tv-zenders en Ziggo. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd Schotland – Oekraïne vandaag (woensdag 21 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Nations League is in de avond om 20:45 uur in het stadion Hampden Park in Glasgow.

  2. Via welke zender van op tv wordt Schotland – Oekraïne vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op het hoofdkanaal van Ziggo Sport. Hierdoor kun je via je televisie en online naar de partij tussen de teams van Oekraïne en Schotland kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven. Ook via andere providers.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.