Waar kun je op tv en online schaatsen kijken in 2024?

Er staan heel wat wedstrijden en toernooien op de schaatskalender van het aankomende seizoen. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar schaatsen op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of schaatswedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het schaatsen eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar schaatsen vanuit Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van schaatsen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden. 👉 Bekijk hier een handig overzicht met alle wedstrijden uit het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en marathonschaatsen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar schaatswedstrijden bij NLZIET. Omdat de meeste wedstrijden en Europese en wereldkampioenschappen op tv door de NOS worden uitgezonden, kun je alle beelden live (terug) kijken via deze streamingdienst. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
discovery+➡️ Ga meteen naar schaatswedstrijden bij discovery+. Sommige wedstrijden zijn live te volgen via deze streamingdienst. Je kunt een abonnement rechtstreeks bij de videodienst afsluiten of als add-on kanaal bij Amazon Prime Video
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met mountainbikewedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als schaatsen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar schaatswedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je schaatsen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn schaatswedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de schaatswereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
⛔️ Ziggo SportHet is niet mogelijk om via Ziggo Sport naar schaatsen te kijken. Wel volg je hier voetbalwedstrijden uit La Liga, Serie A en Ligue 1. Ook de Europa– en Champions League is hier te zien. Buiten voetbal om kijk je ook naar matches uit het volleybal, tennis, handbal, padel, basketbal en rugby.

Tv-zender die schaatsen in 2024 uitzendt

Alle grote schaatswedstrijden en kampioenschappen worden doorgaans uitgezonden via de NOS via Studio Sport, waardoor onder andere op tv via de NPO en hierdoor online via NLZIET naar wedstrijden gekeken kan worden. Zoals bij vrijwel iedere Europese competitie en elk wereldkampioenschap, zal deze zender naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag doen van de schaatstoernooien. Dan worden er op verschillende dagen live wedstrijden vanuit het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en marathonschaatsen uitgezonden. 👉 Ga direct naar schaatswedstrijden bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.