Live stream: sc Heerenveen – FC Groningen | 22 januari 2023 | Eredivisie

In de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie—de Eredivisie—is speelronde 17 aangebroken met onder andere de partij sc Heerenveen – FC Groningen op de planning. De zogeheten ‘Derby van het Noorden’ tussen de teams uit Friesland en Groningen wordt vanmiddag, op zondag 22 januari 2023 om 12:15 uur, gespeeld in het stadion van de thuisploeg in Heerenveen: het Abe Lenstra Stadion. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

sc Heerenveen – FC Groningen online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 22 januari 2023 om 12:15 uur

Het is inmiddels alweer tijd voor speelronde 17 van de Eredivisie. De uitzendingen worden dit seizoen weer door ESPN verzorgd. Ben je benieuwd waar je sc Heerenveen – FC Groningen kunt kijken? De match tussen het team uit Heerenveen en de tegenstanders uit Groningen wordt zondag om 12:15 uur op tv uitgezonden door ESPN 2. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

ESPN➡️ Ga meteen naar sc Heerenveen – FC Groningen via ESPN 2 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Dennis van der Ree over zijn eerste Derby van het Noorden

Opstellingen van sc Heerenveen en FC Groningen voor de ‘Derby van het Noorden’

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor de Derby van het Noorden vanmiddag. Meestal worden de opstellingen op de dag van de wedstrijd ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen sc Heerenveen vs. FC Groningen staat voor zondag om 12:15 uur op de planning, dus we verwachten rond 11-12 uur ‘s ochtends meer te horen over de basisspelers.

🔵 Opstelling sc Heerenveen: nog niet bekend

🟢 Opstelling FC Groningen: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd sc Heerenveen vs. FC Groningen

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor sc HeerenveenFC Groningen terecht bij ESPN. Bij dit video on demand-platform is het mogelijk om de match tussen de teams uit Friesland en Groningen tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze providers tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘sc Heerenveen FC Groningen’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  • Hoe laat is de wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen vandaag (zondag 22 januari 2023)?

    De aftrap van deze ‘Derby van het Noorden’ in de Eredivisie is in de middag om 12:15 uur in het Abe Lenstra Stadion in Friesland.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd sc Heerenveen vs. FC Groningen vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender ESPN 2. Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.