Jigsaw is terug! ‘Saw X’ is nú vanaf de bank te zien

Jigsaw is terug. De meedogenloze seriemoordenaar maakte in 2023 zijn comeback in Saw X, waarin we terug in de tijd gaan. John Kramer raakt verzeild in een van zijn meest persoonlijke spellen en is weer lekker op dreef. De film verscheen dus een tijdje geleden op het witte doek, maar gelukkig kun je hem sinds vanmorgen ook eindelijk vanaf de bank bekijken.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

John Kramer wordt in de maling genomen in ‘Saw X’

Saw X neemt ons mee terug in de tijd. We vertrekken naar de periode ná Saw I en vóór Saw II. John Kramer is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Als hij op een riskante experimentele medische procedure stuit die hem op wonderbaarlijke wijze beter moet maken, besluit hij het te doen.

Maar na de operatie ontdekt hij dat het allemaal oplichterij was. Een groep bedriegers heeft hem een hele hoop geld afhandig gemaakt en hij is nog steeds doodziek. Dat moet je natuurlijk niet bij John Kramer flikken. Hij besluit op de typische Jigsaw-manier wraak te nemen.

3 redenen om ‘Saw X’ te kijken

1️⃣ Saw zou Saw niet zijn zonder alle ingenieuze valstrikken en bijzondere martelmachines. Ook in Saw X kun je weer kijken naar hoe de personages op nooit eerder vertoonde en gruwelijke manieren om het leven komen.

2️⃣ Tobin Bell is terug als John Kramer. De acteur die vanaf het eerste uur aan de franchise verbonden is, is er ook op tachtigjarige leeftijd nog steeds bij. In Saw X leer je zijn personage op een nieuwe manier kennen en komen we meer te weten over zijn complexe karakter. Ook handlanger Amanda, gespeeld door Shawnee Smith, is weer van de partij.

3️⃣ Kijkers waren razend enthousiast over het nieuwste deel van de franchise. Goed nieuws dat we nu ook al uit kunnen kijken naar Saw 11, die nog dit jaar op het witte doek verwacht wordt.

‘Saw X’ staat nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film en hem nog niet gezien hebben (of voor een tweede keer willen kijken): sinds donderdag 22 februari kun je Saw X zonder abonnement streamen bij Pathé Thuis. Je kunt hem vanaf nu kopen én huren.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.