Samsung Smart TV app voor HBO Max: deze modellen hebben hem

HBO Max: de allernieuwste aanwinst in het Nederlandse streaminglandschap is van start gegaan. Vanaf dinsdag 8 maart 2022 is de nieuwe videodienst in Nederland beschikbaar. Met een denderende lancering slaat het video on demand-platform direct een enorme slag in de steeds agressievere strijd om de streamer. In dit artikel lees je op welke Samsung TV’s de nieuwe HBO Max app beschikbaar is.

HBO Max app is beschikbaar op Samsung Smart TV’s vanaf 2016

Via een tweet heeft HBO Max laten weten dat de app van de streamingdienst zal werken op Smart TV modellen vanaf het jaar 2016. Dat wil zeggen dat Samsung Smart TV’s van vóór het jaar 2016 een externe casting apparaat moeten gebruiken om films en series op het grote scherm te kunnen kijken. Voorbeelden hiervan zijn Apple TV en Chromecast.

Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux, zegt over de app het volgende in een persbericht: “Bij Samsung vinden we het niet alleen belangrijk dat je met perfect beeld en geluid van je favoriete content geniet, maar ook dat je zoveel mogelijk keuze hebt. Met deze samenwerking onderstrepen we dat. De veelzijdige entertainment van HBO Max zorgt voor nóg meer keuze op je Samsung Smart TV”.

HBO Max app op Samsung Smart TV

Voor gebruikers van Samsung Smart TV’s vanaf het jaar 2016 is de HBO Max zonder enig extern apparaat beschikbaar om te installeren. Lees hieronder hoe je de streamingdienst op de Samsung Smart TV kunt kijken.

  1. Installeren: Kies Apps op je Samsung TV en zoek naar HBO Max. Selecteer dan HBO Max en download de app. Als HBO Max niet beschikbaar is in de App Store van Samsung, wordt je Samsung TV mogelijk niet ondersteund.
  2. Inloggen of inschrijven: Open HBO Max en kies ‘Inloggen’. Of lees het artikel ‘Hoe schrijf ik me in bij HBO Max’ als je nog geen abonnement hebt.

Verbind je TV met je HBO Max account via hbomax.com/tvsignin

Wel kan het nog nodig zijn om je TV te verbinden met je HBO Max account. Hierover hebben we alles in 4 eenvoudige stappen uitgelegd in het artikel over je televisie koppelen met HBO Max.

Van belang is dat hier wordt gevraagd om een zescijferige code. Deze wordt op je TV-scherm weergegeven en dienst via het apparaat met je account te worden ingevoerd om te koppeling tussen de twee te maken.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.