Kijkers nog steeds niet uitgepraat over bizarre hitfilm ‘Saltburn’: “Ik ben shocked”

Begin dit jaar was Saltburn een echte hit. De heftige, bizarre dramafilm draait om een student die de zomer doorbrengt op het landgoed van een aristocratische klasgenoot. Daar gebeuren steeds vreemdere dingen. Nog steeds zijn kijkers geshockeerd door de film, die sinds vandaag ook op Pathé Thuis te zien is.

Dit is het verhaal van ‘Saltburn’

In Saltburn staat student Oliver Quick centraal. Hij kan zijn draai niet vinden op de universiteit van Oxford en hoort nergens echt bij, totdat hij bevriend raakt met de rijke Felix Catton. Als die Oliver uitnodigt om een paar weken door te brengen in het landhuis van zijn familie, gaat hij hier natuurlijk gretig op in. Het wordt een zomer om nooit te vergeten.

De film heeft hoofdrollen voor Barry Keoghan (Eternals), Jacob Elordi (Euphoria) en Rosamund Pike (Gone Girl). De regie lag in handen van van regisseur Emerald Fennell, die eerder de Oscarwinnende film Promising Young Woman maakte. Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers raken nog steeds niet uitgepraat over ‘Saltburn’

De film weet de tongen behoorlijk los te maken. In Nederland kon je hem vanaf december 2023 streamen en kijkers deden dit massaal, maar ze hadden er ook veel over te zeggen. Zo zitten er een aantal heftige en bizarre scènes in die voor de nodige reacties zorgen. Hieronder zetten we er een aantal op een rij.

De bizarre film staat nu op Pathé Thuis

Op donderdag 25 april verscheen Saltburn op Pathé Thuis. Eerder kon je de film al streamen bij Amazon Prime Video, maar nu kun je hem dus ook eindelijk zonder abonnement bekijken.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Huren kan momenteel nog niet, maar bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Saltburn en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

→ Liever zonder aanvullende kosten kijken? Bekijk Saltburn op Amazon Prime Video 🤩

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.