Dit is het gigantische salaris dat Messi bij Inter Miami verdient

Het is algemeen bekend dat voetballers gigantische bedragen op hun rekening hebben en er maandelijks ook nog eens een heleboel bij gestort krijgen. Echter was het nooit duidelijk om hoeveel geld het precies zou gaan. De Players Association van de Amerikaanse Major League Soccer heeft echter een lijst naar buiten gebracht waarop de salarissen van alle spelers uit de MLS te vinden zijn. Zo ook het reusachtige bedrag van sterspeler Lionel Messi. Maar hoeveel verdient hij bij zijn team Inter Miami?

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar Apple TV+ kijken ✅

Messi vervolgt zijn voetbalcarrière bij Inter Miami

Na twee jaar nam sterspeler Lionel Messi afscheid van Paris-Saint Germain, transfervrij welteverstaan. Lang werd de Argentijn in verband gebracht met clubs uit Saoedi-Arabië. Zo deed Al-Hilal een bod van een half miljard euro op de sterspeler. Ook kwam FC Barcelona veelvuldig bovendrijven, maar door financiële problemen kon een terugkeer helaas niet plaatsvinden.

Toen het Spaanse plan geen doorgang kon vinden, liet Messi weten zijn voetbalspullen te pakken en naar de Verenigde Staten te vertrekken. De aanvaller koos voor Inter Miami CF, de club waar oud-voetballer David Beckham een van de eigenaren van is. De voornaamste reden? De 36-jarige voetballer wil zich meer focussen op zijn gezin en een stap terug doen uit de schijnwerpers.

Salaris van Messi bij Inter Miami

Hoewel Messi niet zo veel verdient als bij Al-Hilal, loopt hij zeker geen flinke som geld mis. Zo ontvangt hij van Adidas—een van de grootste sponsoren van de MLS—een deel van hun winst. Ook Apple TV is bereid om een interessant winstpercentage uit te keren. Het was lang gissen om hoeveel geld het precies zou gaan. Nu heeft de Players Association van de Major League Soccer dus echter de salarissen van alle spelers bekendgemaakt.

Het viel uiteraard te verwachten, maar nu worden de vermoedens ook echt bevestigd. Messi is de bestbetaalde speler in de MLS. Volgens de lijst krijgt hij een salaris van 20,4 miljoen dollar uitgekeerd. Dit is omgerekend zo’n 19,4 miljoen euro. Een absoluut recordbedrag binnen de Amerikaanse voetbalcompetitie. Met de deal van onder andere Apple TV komt het totaalbedrag neer op meer dan 50 miljoen dollar.

Maar de Argentijn is lang niet de enige speler die een grote som geld op zijn bankrekening ziet verschijnen. Lorenzo Insigne is door de komst van Messi gezakt naar de tweede plek. De Italiaanse aanvaller verdient het ‘schamele’ bedrag van 14,6 miljoen dollar bij zijn club Toronto FC. Xherdan Shaqiri (plek 3) verdient de helft minder bij Chicago Fire. In het overzicht hieronder zijn de top tien bestbetaalde spelers uit de MLS te vinden.

PositieNaamBedragClub
1🇦🇷 Lionel Messi$20.446.667⭕️ Inter Miami
2🇮🇹 Lorenzo Insigne$15.400.000🔴 Toronto FC
3🇨🇭 Xherdan Shaqiri$8.153.000🔵 Chicago Fire
4🇲🇽 Javier Hernández$7.443.750⚪️ LA Galaxy
5🇮🇹 Federico Bernardeschi$6.295.381🔴 Toronto FC
6🇦🇷 Sebastián Driussi$6.022.500🟢 Austin FC
7🇲🇽 Héctor Herrera$5.246.875🟠 Houston Dynamo
8🇧🇷 Douglas Costa$4.508.333⚪️ LA Galaxy
9🇧🇪 Christian Benteke$4.432.778⚫️ D.C. United
10🇻🇪 Josef Martínez$4.391.667⭕️ Inter Miami

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.