Ryder Cup: live kijken op tv en online | Golf van 29 september – 1 oktober 2023

Na de vier major golfkampioenschappen zijn de professionals nog lang niet uitgespeeld, zo blijkt dit weekend. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden in het golf tijdens The Ryder Cup op tv en online kijken kunnen op 29 september t/m 1 oktober 2023. Het evenement wordt ook wel gezien als de belangrijkste golfwedstrijd waarbij deelnemers het in teamverband tegen elkaar opnemen. Zo nemen twaalf Europese spelers het ook dit jaar weer op tegen eveneens twaalf Amerikaanse professionals. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het golftoernooi ‘The Ryder Cup’ op 29 september tot en met 1 oktober 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en inmiddels worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van The Ryder Cup per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het populaire golftoernooi gedoken, zodat jij goed voorbereid bent. Lees er alles over in ons artikel met alle informatie over de Ryder Cup 2023.

Ziggo Sport➡️ Kijk meteen The Ryder Cup via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten van dit golftoernooi ook de rechten van drie major golftoernooien, de Europese DP World Tour, Amerikaanse PGA Tour en de Dutch Open. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
ViaplayHoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is The Ryder Cup er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens The Ryder Cup 2023 uitzendt

Liefhebbers van de sport kunnen tijdens The Ryder Cup 2023 dus terecht bij de televisiezenders van Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele weekend beelden uit van het kampioenschap. Naast dit toernooi heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour en kijk je direct naar alle wedstrijden uit de PGA Tour. Behalve The Ryder Cup zijn ook drie major golftoernooien hier te zien, waaronder The Masters, de PGA Championship en The Open. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien via de streamingdienst Viaplay.

Best Shots of The 2020 Ryder Cup

Meer informatie over The Ryder Cup

De Ryder Cup bestaat uit wedstrijden die worden gezien als het belangrijkste golftoernooi dat in teamverband wordt gespeeld. De matches worden gehouden tussen twaalf Europese en eveneens twaalf Amerikaanse spelers. Het eerste evenement vond al in 1927 plaats. De wedstrijd wordt in zijn huidige vorm iedere twee jaar gehouden, waarbij Europa en de Verenigde Staten om-en-om wisselen van locatie. Dit jaar vindt de Ryder Cup plaats bij de Marco Simone Golf & Country Club in Rome, Italië.

CompetitieThe Ryder Cup
SportGolf
DatumVrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023
Locatie🇮🇹 Marco Simone Golf & Country Club, Rome, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.