Misdaadthriller ‘Run Hide Fight’ (2020) over school shooting staat nu op Film1

In 2020 bracht The Daily Wire ons Run Hide Fight, een indrukwekkende misdaadthriller over een Amerikaanse school shooting. De release maakte flink de tongen los en het commentaar was erg wisselend. Sinds zaterdag 4 december 2021 kun je bij Film1 kijken naar de opzienbarende film uit 2020.

Run Hide Fight (film, 2020) is sinds 4 december te zien bij Film1

Een paar weken geleden maakte de streamingdienst al bekend welke nieuwe films op Film1 in december 2021 toegevoegd zouden worden. Zo kun je vanaf deze maand onder andere kijken naar de Nederlandse komedie Rundfunk: Jachterwachter (2020), maar ook naar de dramafilm A Million Little Pieces (2018) en de zesvoudig voor een Oscar genomineerde film Lion (2016).

Verder is op zaterdag 4 december bij Film1 Premiere de Amerikaanse misdaadthriller Run Hide Fight uit 2020 gelanceerd, waarna deze ook op het video on demand-platform te zien was. Bij andere SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime Video is de film op het moment van schrijven niet te bekijken. Bekijk nu Run Hide Fight op Film1.

Gemengd commentaar van critici en kijkers

De reacties van critici en andere kijkers van deze film is allesbehalve eensgezind. Alleen de beoordelingen liggen al erg ver uit elkaar met een 6,4 uit 20.000 stemmen op IMDb, maar een score van 40% uit 20 recensies op de Tomatometer. Toch ligt vervolgens de Audience Score op Rotten Tomatoes een heel stuk hoger met 93% uit meer dan 1.000 stemmen.

Natuurlijk is het onderwerp van de film ook ontzettend moeilijk. De wereld wordt steeds vaker geconfronteerd met heftige schietpartijen op Amerikaanse middelbare scholen en via social media krijgen we de meest bizarre beelden hiervan te zien. The Daily Wire, een conservatieve Amerikaanse nieuwswebsite, distribueerde deze film hierover in 2020 en maakte daarmee dan ook flink de tongen los. Is het goed dat dit onderwerp in een film wordt aangesneden, moeten de makers oppassen dat geweld hiermee niet wordt verheerlijkt en worden de karakters wel in de juiste positie neergezet? Je kunt het beste zelf een kijkje nemen om een oordeel te vellen over de invalshoek van de makers.

Verhaal en meer informatie van ‘Run Hide Fight’ (2020)

Na de dood van haar moeder hunkert de zeventienjarige Zoe naar een nieuwe start. Totdat vier scholieren, belust op instant beruchtheid, een bloedbad aanrichten dat ze live streamen. Zoe kreeg van haar vader, ex-militair, weinig emotionele steun, maar wel een unieke skillset mee. In plaats van weg te lopen van het schoolgebouw of zich te verstoppen, besluit ze om terug te vechten!

TitelRun Hide Fight
SoortFilm
Jaar2020
TaalEngels
Duur1 uur en 49 minuten
CategorieActie, Misdaad, Drama, Thriller
IMDb6,4 uit 20.000 stemmen
RT Tomatometer40% uit 20 recensies
RT Audience Score93% uit meer dan 1.000 stemmen
RegisseurKyle Rankin
CastIsabel May, Thomas Jane, Radha Mitchell, Eli Brown, Treat Williams, Barbara Crampton, Catherine Davis, Tom Williamson, Britton Sear

Synopsis: Film1