Waar kun je de Rugby Six Nations 2022 online kijken in Nederland?

Het Zeslandentoernooi van rugby, in het Engels bekend als het Six Nations Championship staat weer op het punt te beginnen. Van 5 februari 2022 tot en met 29 maart 2022 zullen de grootmachten Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales weer tegen elkaar strijden om de winst. Hieronder vind je waar je de Rugby Six Nations 2022 online kijken kunt met een gratis en legale livestream of op TV vanuit Nederland.

Waar kun je de Rugby Six Nations 2022 online kijken?

De laatste maanden zijn de Nederlandse streamingdiensten agressief aan het bieden op verschillende sporten, maar blijkbaar leeft rugby nog niet genoeg onder het grote publiek om de uitzendrechten hoog op de aankoopagenda te hebben staan. Daardoor kan het moeilijk zijn om manieren te vinden om de Rugby Six Nations 2022 tussen Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales online te kijken.

Als klant van Ziggo kun je in ieder geval met het sportpakket naar rugby kijken. Tijdens de Six Nations werd de openingswedstrijd tussen Wales en Ierland openbaar voor alle klanten uitgezonden op Ziggo Sport, maar is de rest met het Sport Totaal-pakket op de zender ‘Docu’ te zien. Als je geen klant van Ziggo bent, is het bij andere providers door samenwerkingen soms ook mogelijk om een Sport Totaal-pakket te nemen, zoals hier op de officiële website van KPN. Verderop vind je meer kijkmogelijkheden en het volledige speelschema met zenders.

Ziggo➡️ Kijk direct via Ziggo naar alle wedstrijden van de Rugby Six Nations 2022.
🌍 VPNMet een Virtual Private Network kun je naar de Rugby Six Nations 2022 kijken. Spring naar meer informatie. 👇
⛔️ discovery+Discovery’s streamingdienst heeft de uitzendrechten binnen weten te halen van de Olympische Spelen, Formule E, UFC en meer, maar je kunt bij discovery+ helaas niet naar rugby kijken.
⛔️ NLZIETBij de beschikbare televisiezenders van NLZIET is momenteel geen live stream van rugby te bekijken.
⛔️ ViaplayBij Viaplay kun je sport als Formule 1, darts en voetbal in het aanbod terugvinden, maar je kunt er niet naar rugby kijken in Nederland.

Kijk met een VPN naar de Rugby Six Nations 2022

Mensen die niet aan het Sport Totaal-pakket kunnen komen, kiezen er vaak voor om met een VPN naar rugby en de Six Nations te kijken. Ook in 2022 zal dit mogelijk zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld 7Plus uit Australië kiezen of CBC uit Canada, maar ook ARD en ZDF uit Duitsland. De meest bekende optie is echter de BBC iPlayer uit het Verenigd Koninkrijk, want hier kun je met Engels commentaar naar de wedstrijden kijken. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op het Verenigd Koninkrijk
  3. Ga direct naar BBC iPlayer en begin met kijken! 🏟

Programma: dit is het volledige speelschema per week

Hieronder vind je precies welke wedstrijden in de Rugby Six Nations 2022 gespeeld zullen worden in één compleet programma. Alleen de openingswedstrijd tussen Ierland en Wales wordt openbaar uitgezonden via kanaal 14 bij Ziggo, maar de rest kan op de overige bovenstaand omschreven manieren bekeken worden.

DatumWeekdagNederlandse tijdThuisUit
5 februari 2022Zaterdag15:05 uurIerlandWales
5 februari 2022Zaterdag17:35 uurSchotlandEngeland
6 februari 2022Zondag15:50 uurFrankrijkItalië
12 februari 2022Zaterdag15:05 uurWalesSchotland
12 februari 2022Zaterdag17:35 uurFrankrijkIerland
13 februari 2022Zondag15:50 uurItaliëEngeland
26 februari 2022Zaterdag15:05 uurSchotlandFrankrijk
26 februari 2022Zaterdag17:35 uurEngelandWales
27 februari 2022Zondag15:50 uurIerlandItalië
11 maart 2022Zondag20:50 uurWalesFrankrijk
12 maart 2022Zaterdag15:05 uurItaliëSchotland
12 maart 2022Zaterdag17:35 uurEngelandIerland
19 maart 2022Zaterdag15:05 uurWalesItalië
19 maart 2022Zaterdag17:35 uurIerlandSchotland
19 maart 2022Zaterdag20:50 uurEngelandFrankrijk

Via illegale livestream kijken naar Rugby Six Nations 2022 raden we natuurlijk af

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van rugby. We raden dit natuurlijk sterk af om verschillende redenen. Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben.

Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. Neem dus geen risico. We houden je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Let op: het gebruik van een VPN om sport, films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.