Romeo & Julia, maar dan anders: Disney+ lanceert ‘Rosaline’

Het klassieke liefdesverhaal van Romeo en Julia kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar wat vond Romeo’s ex er eigenlijk van dat hij zo head over heels verliefd werd op Julia en alles voor haar riskeerde? Dat is het uitgangspunt van Rosaline, een gloednieuwe film die vandaag om 09:00 uur ’s ochtends in première gaat bij Disney+.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Ontmoet Romeo’s ex in de komische hervertelling ‘Rosaline’

Een komische hervertelling van Shakespeare’s Romeo en Julia, vanuit het perspectief van Romeo’s gekwelde ex? Klinkt als een nieuwe guilty pleasure-film voor de zaterdagavond! 20th Century Studios vond dit ook en daarom brengen zij nu de gloednieuwe film Rosaline naar Disney+. Het draait hierin om Julia’s nicht, Rosaline, die een relatie heeft met Romeo vlák voordat hij zijn oog op de liefde van zijn leven laat vallen. Als ze gedumpt wordt, zet ze alles op alles om hem terug te winnen.

Deze film is gebaseerd op het boek When You Were Mine van Rebecca Serle. De hoofdrol wordt gespeeld door Kaitlyn Dever, die je misschien wel kent van de Netflix-serie Unbelievable of de film Booksmart. Daarnaast speelt ook Isabela Merced, bekend van Dora and the Lost City of Gold, een grote rol. De film werd geregisseerd door Karen Maine.

‘Rosaline’ is vanaf 14 oktober te zien op Disney+

In oktober komen er een hoop nieuwe films en series naar Disney+, waaronder seizoen 11C van The Walking Dead, de serie The Bear en dus de komische hervertelling Rosaline. Deze film is vanaf vandaag, vrijdag 14 oktober, te zien bij de streamingdienst. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden om in de stemming te komen.

Meer informatie over de film

Rosaline geeft een komische draai aan het klassieke liefdesverhaal Romeo & Julia van Shakespeare. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de nicht van Julies, Rosaline, op wie Romeo sinds kort verliefd is. Wanneer Romeo Julia ontmoet en haar begint te verleiden, is Rosaline er kapot van en probeert ze de beroemde romance te verijdelen en haar man terug te winnen.

TitelRosaline
Jaar2022
SoortFilm
TaalEngels
Duur1 uur en 37 minuten
CategorieKomedie, Romantiek
RegisseurKaren Maine
CastKaitlyn Dever, Isabela Merced, Sean Teale, Kyle Allen, Spencer Stevenson, Bradley Whitford, Christopher McDonald, Minnie Driver, Nico Hiraga, Alistair Toovey, Alhaji Fofana, Mercedes Colon, Nicholas Rowe, Valentina Carnelutti, Lew Temple, Henry Hunter Hall, Francesca De Cupis, Brice Martinet

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.