Live kijken: wielrennen bij de ‘Ronde van Vlaanderen’ op tv en online | 2 april 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens de Ronde van Vlaanderen op tv en online kijken kunnen op zondag 2 april 2023. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Ronde van Vlaanderen’ (op 2 april 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd Ronde van Vlaanderen, ook bekend als Vlaanderens Mooiste, per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die wielrennen van ‘Vlaanderens Mooiste’ uitzenden

Momenteel heeft Eurosport de uitzendrechten van de Ronde van Vlaanderen in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending van deze wielerwedstrijd. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Ronde van Vlaanderen | Seven of the most explosive attacks in Ronde history

Informatie over de sportwedstrijd

Wie graag meer te weten wil komen over de Ronde van Vlaanderen, doet er goed aan om even verder te lezen. Onze kunstmatige sportkenner Sam heeft ons hier een handje bij geholpen, zodat jij razendsnel op de hoogte bent van alles wat je moet weten over alle verschillende facetten van deze wielerwedstrijd. Deze wielerwedstrijd, ook wel bekend als Vlaanderens Mooiste, is een van de meest prestigieuze eendaagse wielerwedstrijden ter wereld. Elk jaar in het vroege voorjaar trekken wielrenners en fans uit alle windstreken naar België om dit spectaculaire evenement bij te wonen. Als onderdeel van de UCI World Tour en als een van de vijf Monumenten van het wielrennen, staat de Ronde van Vlaanderen symbool voor de passie, de strijd en de rijke wielercultuur die zo kenmerkend is voor deze regio. De wedstrijd bestrijkt 273,4 kilometer en is bezaaid met zowel geplaveide kasseistroken als steile hellingen, waardoor het een ware uitdaging vormt voor de deelnemers.

De Ronde van Vlaanderen kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1913, toen de eerste editie werd georganiseerd. Sindsdien is de wedstrijd uitgegroeid tot een waar fenomeen, met legendarische passages zoals de Muur van Geraardsbergen en de Oude Kwaremont. Deze iconische hellingen hebben bijgedragen aan de reputatie van de Ronde als een onvergeeflijke en uitdagende koers, waarbij de kasseien en steile beklimmingen het uiterste vergen van zowel mens als machine. Vele wielerlegendes hebben hun naam gevestigd in de annalen van deze wedstrijd, zoals Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Fabian Cancellara en Tom Boonen.

De Ronde van Vlaanderen is niet alleen een belangrijk evenement voor de wielersport, maar ook een feest voor de Vlaamse gemeenschap. Langs het parcours verzamelen duizenden toeschouwers zich om de renners aan te moedigen, terwijl de lokale bevolking in de kroegen en huiskamers samenkomt om de wedstrijd op televisie te volgen. De Ronde brengt generaties samen en versterkt het gevoel van saamhorigheid en trots onder de Vlamingen. Het evenement toont de ware aard van de Vlaamse wielercultuur: de liefde voor de fiets, de bewondering voor de renners die zichzelf tot het uiterste drijven en de onverzettelijkheid waarmee men de ontberingen van de koers tegemoet treedt.

CompetitieRonde van Vlaanderen
SportWielrennen
DatumZondag 2 april 2023
LocatieBelgië: van Brugge naar Oudenaarde

  • Kun je op tv naar de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen kijken op zondag 2 april 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van deze wielerwedstrijd op zondag 2 april 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die wielrennen bij Vlaanderens Mooiste uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook deze Ronde van Vlaanderen. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.