Ronde van Zwitserland: live kijken op tv en online | Wielertoernooi van 11 t/m 18 juni 2023

Nog maar een paar weken wachten, maar dan kunnen wielerfanaten weer genieten van de Ronde van Zwitserland. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de achtdaagse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland op tv en online kijken kunnen op 11 t/m 18 juni 2023. Dit jaar vindt de 86e editie van het toernooi plaats. Het meerdaagse evenement telt 1.097 kilometer en heeft 8 etappes, waaronder drie bergritten, drie heuvelritten en twee tijdritten. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+, HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Zwitserland’ (op 11-18 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Zwitserland per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Tour de France 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Zwitserland 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het achtdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland

De Tour de Suisse is een achtdaagse wielerwedstrijd die jaarlijks in Zwitserland wordt verreden. Hoewel de naam de locatie van de tour weggeeft, maakt het parcours regelmatig een uitstap naar het buitenland, zoals Oostenrijk en Liechtenstein. Iedere derde week van juni vindt het toernooi plaats en wordt als flinke opwarmer en test gezien voor de Tour de France die van 1 tot en met 23 juli wordt verreden. Het wielerevenement was sinds 2005 al deel van de UCI ProTour, maar werd in 2011 ook toegevoegd bij de UCI World Tour.

Het evenement wordt gezien als dé voorbereiding op de Tour de France door de vele beklimmingen en tijd waarop de wedstrijd plaatsvindt. Over timing gesproken, het toernooi wordt gelijktijdig met de Critérium du Dauphiné verreden. De Franse tegenhanger is namelijk van zondag 4 juni tot en met 11 juni 2023 en vormt daarmee een directe concurrent voor de Zwitserse race.

Op zondag 11 juni starten de profs in de plaats Einsiedeln. Ze kunnen gelijk aan de bak en laten zien wat ze in huis hebben, want de eerste etappe bestaat uit een individuele tijdrit. Niet alleen tijdens de eerste dag moeten de racers alles uit de kast halen, want ook de overige dagen van de tour beloven een ware uitdaging voor de uiterst ervaren wielerprofs te worden. Zo zit het parcours vol zware beklimmingen, waarbij de pedaleurs tijdens de vijfde en zesde etappe meer dan 200 km moeten afleggen en tussen de 3.300 en 4.700 hoogtemeters moeten trotseren. De renners hebben dus een monsterlijke afstand in de benen zitten voordat ze finishen tijdens de individuele tijdrit in Abtwil.

CompetitieRonde van Zwitserland / Tour de Suisse
SportWielrennen
DatumZondag 11 juni 2023 tot en met zondag 18 juni 2023
LocatieZwitserland

  • Kun je op tv naar de achtdaagse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland kijken op 11-18 juni 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van dit wielertoernooi op zondag t/m zondag op 11 juni – 18 juni 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de etappes uit het wielrennen van de Ronde van Zwitserland uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook de Ronde van Zwitserland dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.