Ronde van Zwitserland: live kijken op tv en online | Wielertoernooi van 9 t/m 16 juni 2024

Nog maar een paar weken wachten, maar dan kunnen wielerfanaten weer genieten van de Ronde van Zwitserland. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de achtdaagse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland op tv en online kijken kunnen op 9 t/m 16 juni 2024. Dit jaar vindt de 87e editie van het toernooi plaats. Het meerdaagse evenement telt 949,5 kilometer en heeft 8 etappes, waaronder vier bergritten, een heuvelrit, twee tijdritten en een vlakke rit. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+, HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Zwitserland’ (op 9-16 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Zwitserland per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Zwitserse wielerkoers, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om via deze streamingdienst naar wielrennen te kijken
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Zwitserland 2024 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het achtdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland

De jaarlijkse wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland, ook wel Tour de Suisse genoemd, is een achtdaagse wielerwedstrijd die, zoals de naam al verklapt, in Zwitserland wordt verreden. Toch maakt het parcours regelmatig een uitstap naar het buitenland, zoals Oostenrijk en Liechtenstein. Het toernooi vindt traditiegetrouw plaats in de derde week van juni en wordt als een flinke opwarmer en test gezien voor de Tour de France die van 29 juni tot en met 21 juli wordt verreden. Sinds 2005 was het wielerevenement al deel van de UCI ProTour, maar in 2011 werd het ook toegevoegd aan de UCI World Tour.

In 1933 vond de eerste race plaats. Sindsdien is de wedstrijd niet meer weg te denken uit de wielerkalender. Wie denkt dat de Ronde van Zwitserland ‘zomaar’ een wielertoernooi is, heeft het goed mis. De meerdaagse koers wordt gezien als dé voorbereiding op de Tour de France door de vele beklimmingen en moment waarop het evenement plaatsvindt. Over timing gesproken, het toernooi wordt direct na het Critérium du Dauphiné verreden. De Franse tegenhanger is namelijk van 2-9 juni 2024 en zorgt daarmee op de laatste dag voor een overlap met de Zwitserse wedstrijd.

Het komt niet vaak voor dat een pedaleur zowel de Ronde van Zwitserland als de Tour de France in hetzelfde jaar wint. Alleen de Belgische voormalig wielrenner Eddy Merckx (1974) en de jonge Colombiaan Egan Bernal (2019) slaagden hierin. De enige Nederlander die ooit de beklimmingen in Zwitserland met succes trotseerde en zo de eerste podiumplek wist te bemachtigen is voormalig pedaleur Hennie Kuiper. De vorige editie uit 2023 werd gewonnen door de Deense prof Mattias Skjelmose.

CompetitieRonde van Zwitserland / Tour de Suisse
SportWielrennen
DatumZondag 9 juni tot en met zondag 16 juni 2024
LocatieZwitserland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.