Wanneer is de Ronde van Vlaanderen in 2025?

Op zondag 31 maart 2024 is het zover: dan wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. De Vlaamse voorjaarsklassieker start in Antwerpen en finisht na een pittig parcours in Oudenaarde. Hoewel de wielerwedstrijd nog moet beginnen, vragen veel mensen zich af wanneer ze de koers voor 2025 in hun agenda kunnen zetten. In dit artikel vertellen we je de datum van de wedstrijd volgend jaar en lees je meer informatie over de voorjaarsklassieker.

Wat is de Ronde van Vlaanderen?

De Ronde van Vlaanderen is een Vlaamse voorjaarsklassieker die in 1913 voor het eerst op de wielerkalender stond. De organisatie lag toen in de handen van de sportkrant Sportwereld. Net als bij veel andere wielerwedstrijden was het normaal dat kranten koersen organiseerden om de oplagen van hun merk te bevorderen. In het begin vond de klassieker gelijktijdig plaats met Milaan-San Remo. Veel profs verschenen echter bij de Italiaanse wedstrijd aan de start. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd de Ronde van Vlaanderen als internationale wedstrijd gezien. Sinds 2004 wordt de wielerwedstrijd voor vrouwen georganiseerd.

Datum van de voorjaarsklassieker in 2025

De Ronde van Vlaanderen voor mannen en vrouwen vindt in 2024 plaats op zondag 31 maart. Maar welke datum kunnen we volgend jaar in onze agenda noteren? Hoewel de datum nog niet bevestigd is, kunnen we al wel een goede gok doen. De kans is namelijk groot dat de voorjaarsklassieker op zondag 30 maart of zondag 6 april 2025 wordt verreden.

De wielerwedstrijd vindt namelijk plaats in het eerste weekend van april. Nu horen we je denken: “Maar 31 maart 2024 valt toch ook niet in april?” Dat klopt. Daarom is de kans aanwezig dat de wedstrijd ook in 2025 eind maart wordt verreden. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Ronde van Vlaanderen kijken op tv en online

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.