Ronde van Scandinavië: live kijken op tv en online | Wielrennen van 23-27 augustus 2023

Na het succes van de Tour de France Femmes en het WK Wielrennen in Glasgow is het de beurt aan de volgende meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle zes etappes tijdens het wielertoernooi Ronde van Scandinavië op tv en online kijken kunnen op 23-27 augustus 2023. De wedstrijd is de opvolger van de Ronde van Noorwegen voor vrouwen en maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Scandinavië’ voor vrouwen (op 23-27 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Scandinavië voor vrouwen per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Scandinavië bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wielertoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Scandinavië 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Scandinavië in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van de zes etappes tijdens het wielertoernooi voor vrouwen. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit de meerdaagse wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

A New Race With A Familiar Winner! | Tour Of Scandinavia 2022 Stage 1 Highlights

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Scandinavië voor vrouwen

De Ronde van Scandinavië is een meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen die jaarlijks door de Scandinavische landen Zweden, Denemarken en grotendeels in Noorwegen wordt verreden. Als onderdeel van de UCI Women’s World Tour is dit de opvolger van de Ladies Tour of Norway. De koers bestaat deze editie uit zes etappes en wordt dan ook volledig in laatstgenoemde land georganiseerd. Annemiek van Vleuten wist de wedstrijd als laatste Nederlandse vrouw in 2021 te winnen. Het jaar daarvoor ging Marianne Vos er met de winst vandoor, wie overigens met drie overwinningen de recordhouder is van de koers.

CompetitieRonde van Scandinavië
SportWielrennen
DatumWoensdag 23 augustus tot en met zondag 27 augustus 2023
LocatieNoorwegen

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.