Ronde van Romandië (V): live kijken op tv en online | Wielrennen van 15-17 september 2023

Vlak na de Simac Ladies Tour staat het volgende grote wielerkoers voor dames op de planning. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens het wielertoernooi Ronde van Romandië op tv en online kijken kunnen op 15-17 september 2023. Eerder dit jaar werd de editie voor mannen verreden, maar nu is het voor de tweede keer in de geschiedenis van de koers de beurt aan de dames. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Romandië’ voor vrouwen online kijken op 15-17 september 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Romandië voor vrouwen per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Romandië voor vrouwen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Ronde van Romandië voor vrouwen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Romandië voor vrouwen 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Romandië voor dames in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van alle etappes tijdens de wielerkoers. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het meerdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

2022 UCIWWT Tour de Romandie - Stage 1

Meer informatie over de Ronde van Romandië voor vrouwen

De Ronde van Romandië is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het eerst in 2021 voor vrouwen werd georganiseerd. Hoewel de wedstrijd relatief nieuw op de kalender is, maakt deze wel al deel uit van de UCI Women’s World Tour. De eerste winnares en tevens titelverdedigster is de Zuid-Afrikaanse renster Ashleigh Moolman-Pasio. Het wielertoernooi telt in totaal drie etappes en wordt verreden in het Franstalige deel van Zwitserland.

CompetitieRonde van Romandië, Tour de Romandie
SportWielrennen
DatumVrijdag 15 september tot en met zondag 17 september 2023
LocatieRomandië, Zwitserland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.