Ronde van Polen: live kijken op tv en online | Wielrennen van 29 juli – 4 augustus 2023

Het wielergeweld uit de Tour de France is nog maar nauwelijks voorbij, maar het volgende meerdaagse toernooi op de kalender van deze zomer staat te trappelen om te beginnen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Polen op tv en online kijken kunnen op 29 juli t/m 4 augustus 2023. Dit jaar wordt alweer de 80e editie van de wielerwedstrijd verreden. De renners leggen in 7 etappes een totale afstand af van 1.130,5 kilometer. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Polen’ (op 29 juli – 4 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Polen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Ronde van Polen 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

Ziggo Sport➡️ Bekijk meteen de Ronde van Polen 2023 bij Ziggo Sport. Bij deze oranje provider wordt de bekende wielerronde dit jaar in Nederland uitgezonden. Deze sportkanalen zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 discovery+Deze streamingdienst heeft in Nederland uitzendrechten van veel races in het wielrennen in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen. De Ronde van Polen wordt hier echter niet uitgezonden, zo blijkt uit de tv-gids van deze streamingdienst. 👉 Ga meteen naar wielrennen bij discovery+.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ NLZIETHelaas wordt de Tour de Pologne tot op heden niet direct op tv uitgezonden, waardoor het niet mogelijk is om deze online te kijken via NLZIET.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze Poolse wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Polen

De Ronde van Polen, eveneens bekend als de Tour de Pologne, is een jaarlijkse meerdaagse wielerwedstrijd voor mannen die—zoals de naam al verklapt—voornamelijk in Polen wordt verreden. Het toernooi wordt beschouwd als de oudste en belangrijkste wielerkoers in Polen. Net als de Giro d’Italia en Tour de France is ook het idee voor deze wedstrijd ontstaan door een sportkrant. Het eerste idee was om het format te laten lijken op de Grote Franse Ronde. Dit jaar wordt alweer de 80e editie van de wielerwedstrijd verreden. De organisatie heeft dan ook extra zijn best gedaan om de route dit jaar speciaal te maken. We verklappen alvast dat deze missie zeker is geslaagd.

Gedurende zeven of acht etappes leggen de pedaleurs een afstand van ongeveer 1.200 kilometer af. Hoewel de wedstrijd ‘De Ronde van Polen’ heet, heeft het meerdaagse toernooi regelmatig een uitstap gemaakt naar het buitenland. Zo werden er etappes (deels) hiervan georganiseerd in Tsjechië, Italië en Slowakije. De wedstrijd is tevens in 2005 onderdeel geworden van de UCI ProTour en werd in 2009 toegevoegd aan de UCI World Tour. Hierbij horen alle professionele koersen op het hoogste niveau voor mannen. In 2016 werd er ook een wedstrijd voor vrouwen georganiseerd. Deze duurde drie etappes en staat bekend als de Tour de Pologne Kobiet.

CompetitieRonde van Polen / Tour de Pologne
SportWielrennen
DatumZaterdag 29 juli 2023 tot en met vrijdag 4 augustus 2023
LocatiePolen

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.