Ronde van Luxemburg: live kijken op tv en online | Wielrennen van 20-24 september 2023

Wielrenners hebben eigenlijk niet eens de kans gekregen om te bekomen van de Vuelta a España, maar vandaag staat de volgende meerdaagse wedstrijd alweer op het programma. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens het wielertoernooi Ronde van Luxemburg op tv en online kijken kunnen op 20-24 september 2023. Hoewel de race meestal begin juni wordt verreden, staat deze meerdaagse koers dit jaar halverwege september gepland. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Luxemburg’ (op 20-24 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Luxemburg per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Luxemburg bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Ronde van Luxemburg jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Luxemburg 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Nederlandse wielerwedstrijd Ronde van Luxemburg in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van alle etappes tijdens de wielerkoers. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het meerdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Škoda Tour LuXembourg 2022 Highlight Video (5 stages)

Meer informatie over de Ronde van Luxemburg

De Ronde van Luxemburg, ook wel bekend als de Tour de Luxembourg, is een meerdaagse wielerwedstrijd die (zoals de naam verklapt) in Luxemburg wordt verreden. Vrijwel altijd staat het toernooi gepland in juni, maar dit jaar staat de koers in september op de agenda. De wedstrijd wordt al sinds 1935 georganiseerd en behoort tevens tot het Europese continentale circuit.

CompetitieRonde van Luxemburg / Tour de Luxembourg
SportWielrennen
DatumWoensdag 20 september tot en met zondag 24 september 2023
LocatieLuxemburg

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.