Ronde van Lombardije: live op tv en online | Wielrennen op 7 oktober 2023

Wielerliefhebbers moeten het binnenkort even zonder hun geliefde sport doen, want de laatste grote race staat alweer bijna in de startblokken. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de wielerwedstrijd Ronde van Lombardije op tv en online kijken kunnen op 7 oktober 2023. Naast Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen behoort deze koers tot de vijf zogeheten ‘monumenten’, de oudste en meest prestigieuze klassiekers uit de wielerwereld. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Ronde van Lombardije’ (op 7 oktober 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Lombardije per videodienst in Nederland. Ook zijn we hier dieper in de Italiaanse koers gedoken, zodat jij helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Lombardije bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze ronde is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Ronde van Lombardije 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Lombardije in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar beelden van het wielermonument.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

The Season Ends With Fireworks In Como! | Il Lombardia 2022 Highlights

Meer informatie over de wielerwedstrijd Ronde van Lombardije

De Ronde van Lombardije is een eendaagse wielerwedstrijd die aan het einde van het seizoen wordt verreden. De koers wordt als echte klassieker gezien en behoort daarom samen met Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-San Remo tot de 5 monumenten. Dit zijn wedstrijden waarin de meeste punten te verdienen zijn in de World Tour en die tevens worden gezien als de oudste en meest prestigieuze klassiekers uit de wielerwereld. De wedstrijd wordt ook wel ‘de koers van de vallende bladeren’ genoemd, wat verwijst naar het einde van het wielerseizoen.

CompetitieRonde van Lombardije / Il Lombardia
SportWielrennen
DatumDonderdag 7 oktober 2023
Locatie🇮🇹 Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.