Ronde van Emilia 2023: live kijken op tv en online | Wielrennen op zaterdag 30 september

Ook na de zomer koersen we nog af op veel prachtige wielerwedstrijden. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wielerwedstrijd Ronde van Emilia op tv en online kijken kunnen op 30 september 2023. Deze Italiaanse najaarsklassieker wordt al vanaf 1909 verreden en behoort sinds 2020 tot de UCI ProSeries-kalender. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wielerrace eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Ronde van Emilia’ online kijken op 30 september 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Emilia per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Giro dell’Emilia bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerkoers jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Ronde van Emilia 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Emilia in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de wielerwedstrijd Ronde van Emilia

De Ronde van Emilia wordt al sinds 1909 verreden en is jaarlijks op de wielerkalender terug te vinden. De start en finish liggen doorgaans in de Italiaanse stad Bologna. Het parcours kent een aantal lastige beklimmingen, zoals de Monzuno en Loiano. Ook de finish is niet bepaald een makkelijke opgave, omdat de aankomst op een heuvel ligt. De najaarsklassieker behoort sinds 2020 tot de UCI ProSeries-kalender. Driemaal werd de koers gewonnen door een Nederlandse renner. Zo wist Michael Boogerd in 1999 als eerste over de finish te sprinten en was Robert Gesink in 2009 én 2010 de leider van het klassement.

CompetitieRonde van Emilia / Giro dell’Emilia
SportWielrennen
DatumZaterdag 30 september 2023
Locatie🇮🇹 Emilia-Romagna, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.