Ronde van Duitsland: live kijken op tv en online | Wielrennen van 23-27 augustus 2023

Vlak na de Ronde van Denemarken en tijdens de start van de Vuelta a España staat er nog een meerdaags toernooi op de wielerkalender. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de wielerwedstrijd Ronde van Duitsland op tv en online kijken kunnen op 23-27 augustus 2023. De koers maakte in 2018 zijn rentree op de wielerkalender. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+, HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Duitsland’ (op 23-27 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Duitsland per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Duitsland bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wielertoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Duitsland 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Duitsland in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Deutschland Tour 2022 I Highlights

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Duitsland

De Ronde van Duitsland staat ook wel bekend onder de naam Deutschland Tour. Het meerdaagse toernooi wordt gezien als de belangrijkste wielerwedstrijd die in Duitsland word gehouden. In eerste instantie werd de koers in mei of juni georganiseerd, maar van 2005 tot 2008 werd hij in augustus verreden als onderdeel van de UCI ProTour. Het wielerfestijn heeft echter een tijd niet op de kalender gestaan, omdat de race niet gefinancierd kon worden ter gevolgde van ongeïnteresseerde sponsors na dopingschandalen binnen de sport.

Hoewel de koers eerst negen dagen duurde, kwam na jaren van afwezigheid de race terug in 2018 in de vorm van een vierdaagse wedstrijd. Aan de editie uit 2022 streden 14 UCI WorldTeams, drie UCI Continental ploegen, twee UCI ProTeams en tot slot de Duitse nationale ploeg mee om het kampioenschap. De Brit Adam Yates wist eerste te worden. Hij reed toen voor INEOS Grenadiers, maar rijdt dit jaar voor UAE Team Emirates.

CompetitieRonde van Duitsland / Deutschland Tour
SportWielrennen
DatumWoensdag 23 augustus 2023 tot en met zondag 27 augustus 2023
LocatieDuitsland

  • Kun je op tv naar de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Duitsland kijken op 23-27 augustus 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van dit wielertoernooi op woensdag t/m zondag op 23-27 augustus 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de etappes uit het wielrennen van de Ronde van Duitsland uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook de Ronde van Duitsland dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.