Live kijken: wielrennen ‘Ronde van Drenthe’ op tv en online | Zaterdag 11 maart 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens de Ronde van Drenthe op tv en online kijken kunnen op zaterdag 11 maart 2023. In dit artikel geven wij aan aan of deze serie op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘de Ronde van Drenthe’ (op 11 maart 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd ‘de Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe’ per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd de Ronde van Drenthe bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendingen van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de Ronde van Drenthe bij RTV Drenthe op NLZIET. Onder het volgende kopje is te zien dat op die zender onder andere vanmiddag de Nederlandse wielerronde wordt uitgezonden.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd ‘de Ronde van Drenthe’ jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die wielrennen van de Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe uitzenden

Momenteel hebben onder andere de regionale zenders RTV Drenthe en RTV Oost de uitzendrechten van de Ronde van Drenthe 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze kanalen live kijken naar de uitzending van deze wielerwedstrijd. Daarnaast vertoont ook de zender Eurosport later op televisie de uitzendingen van de Ronde van Drenthe 2023, maar niet live vanwege prioriteit van Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zenders te vinden zijn, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport, RTV Drenthe en RTV Oost in je zenderoverzicht te vinden zijn.

Wielerronde gestopt vanwege sneeuw & droomdekens voor zieke kinderen | Drenthe Nu

Informatie over de sportwedstrijd

CompetitieRonde van Drenthe
SportWielrennen
DatumZaterdag 11 maart 2023
LocatieNederland: start in Emmen en finish in Hoogeveen

  • Kun je op tv naar de wielerwedstrijd de Ronde van Drenthe kijken op zaterdag 11 maart 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van onder andere RTV Drenthe en RTV Oost live kijken naar de uitzending van deze wielerwedstrijd op zaterdag 11 maart 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die wielrennen bij de Ronde van Drenthe uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook de Ronde van Drenthe. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.