Ronde van Denemarken: live kijken op tv en online | Wielrennen van 15-19 augustus 2023

Nét voor de Vuelta a España losbarst, kunnen wielerfans van nóg een prachtig meerdaags wielertoernooi genieten. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de wielerwedstrijd Ronde van Denemarken op tv en online kijken kunnen op 15-19 augustus 2023. Het toernooi behoort tot de UCI Europe Tour en is door het vlakke Deense landschap uitermate geschikt voor de specialiteiten van de tijdrijders en sprinters. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Denemarken’ (op 15-19 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Denemarken per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Denemarken bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wielertoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Denemarken 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Denemarken in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het meerdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Denemarken

De Ronde van Denemarken is een meerdaags wielertoernooi dat traditiegetrouw eind juli of begin augustus wordt verreden. Dit jaar vindt het evenement half augustus plaats, precies elf dagen voor de start van de grote Ronde van Spanje. De eerste editie was vergeleken met andere wedstrijden relatief kort geleden, namelijk in 1985. Pas sinds 1995 is de koers niet meer weg te denken van de wielerkalender en maakt het vanaf 2005 deel uit van de UCI Europe Tour. Christophe Laporte is de titelhouder van het meerdaagse toernooi. Hij wist er in 2022 met de winst vandoor te fietsen. Remco Evenepoel behaalde in 2021 als laatste Belgische winnaar de eerste podiumplek, terwijl Wilco Kelderman in 2013 de laatste overwinning voor Nederland over de finishlijn wist te racen.

CompetitieRonde van Denemarken / PostNord Danmark Rundt
SportWielrennen
DatumDinsdag 15 augustus 2023 tot en met zaterdag 19 augustus 2023
LocatieDenemarken

  • Kun je op tv naar de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Denemarken kijken op 15-19 augustus 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van dit wielertoernooi op dinsdag t/m zaterdag op 15-19 augustus 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de etappes uit het wielrennen van de Ronde van Denemarken uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook de Ronde van Denemarken dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.