Live kijken: wielrennen bij de ‘Ronde van Romandië’ op tv en online | 25-30 april 2023

Het is hoog tijd voor een stukje Zwitserse Wielerpracht in de Alpen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens de Ronde van Romandië op tv en online kijken kunnen op 25-30 april 2023, een vijfdelige race plus proloog van dinsdag tot en met de daaropvolgende zondag. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘de Ronde van Romandië’ (op 25-30 april 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd de Ronde van Romandië per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd de Ronde van Romandië bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd de Ronde van Romandië jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die wielrennen van ‘Ronde van Romandië’ uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Ronde van Romandië in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Liège Bastogne Liège 2023 - Parcours

Informatie over de sportwedstrijd

De Ronde van Romandië is een prominente etappekoers op de internationale wielerkalender die jaarlijks wordt verreden in het prachtige Zwitserse landschap. Deze zesdaagse wielerwedstrijd, die gewoonlijk in april of mei plaatsvindt, trekt de beste wielrenners ter wereld aan. Zij gaan met zijn allen de uitdaging van het gevarieerde parcours en het vaak wisselvallige weer aan. De 76e editie van de Ronde van Romandië belooft opnieuw een opwindende strijd te worden tussen klimmers, tijdrijders en allrounders.

De Ronde van Romandië wordt gekenmerkt door zijn gevarieerde parcours, met zowel heuvel- als bergetappes. Het maakt deel uit van de UCI World Tour en is vaak een belangrijke voorbereidingskoers voor de renners die zich richten op de Giro d’Italia of de Tour de France. Het parcours bestaat uit een mix van beklimmingen, afdalingen en tijdritten, waardoor het een uitdagende test is voor de renners en een boeiende kijkervaring voor de fans.

Deze wielerwedstrijd heeft in de loop der jaren enkele van de grootste namen in de wielersport aangetrokken. Onder de voormalige winnaars bevinden zich grootheden zoals Eddy Merckx, Stephen Roche, Chris Froome, Primož Roglič en Geraint Thomas. Het evenement is ook een springplank geweest voor jong talent om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Het Zwitserse weer kan echter een belangrijke factor zijn tijdens de Ronde van Romandië, aangezien de renners vaak te maken krijgen met regen, kou en zelfs sneeuw op de hoger gelegen delen van het parcours. Dit voegt een extra dimensie toe aan de race en kan het koersverloop aanzienlijk beïnvloeden.

CompetitieRonde van Romandië
SportWielrennen
DatumDinsdag 25 april 2023 tot en met zondag 30 april 2023
LocatieZwitserland: Port Valais (proloog), van Crissier naar Vallée-de-Joux (etappe 1), van Morteau naar La Chaux-de-Fonds (etappe 2), in Châtel-Saint-Denis (etappe 3), van Sion naar Thyon 2000 (etappe 4) en ten slotte van Vufflens-la-Ville naar Genève (etappe 5)

  • Kun je op tv naar de wielerwedstrijd de Ronde van Romandië kijken op 25-30 april 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van deze wielerwedstrijd op dinsdag t/m zondag 25-30 april 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die wielrennen bij de Ronde van Romandië uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook deze Ronde van Romandië. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.