Live kijken: wielrennen bij de ‘Ronde van Catalonië’ op tv en online | 20-26 maart 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens de Ronde van Catalonië op tv en online kijken kunnen van 20-26 maart 2023, dus vanaf de start op maandag tot en met de finish op zondag. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Ronde van Catalonië’ (op 20-26 maart 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd Volta a Catalunya per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Catalonië bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzenden van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd de Ronde van Catalonië jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die wielrennen van de ‘Volta a Catalunya’ uitzenden

Momenteel heeft Eurosport de uitzendrechten van de Ronde van Catalonië in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van de etappes in deze wielerwedstrijd. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als ze je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

When Teammates Attack Each Other - Ayuso vs Almeida | Volta a Catalunya 2022 Stage 7

Informatie over de sportwedstrijd

Wie graag meer te weten wil komen over de Ronde van Catalonië, doet er goed aan om even verder te lezen. Onze kunstmatige sportkenner Sam heeft ons hier een handje bij geholpen, zodat jij razendsnel op de hoogte bent van alles wat je moet weten over alle verschillende facetten van deze wielerwedstrijd. De Ronde van Catalonië, ofwel de Volta a Catalunya, is namelijk een van de oudste en meest prestigieuze wielerwedstrijden in het professionele wielrennen. De eerste editie was in 1911, waarmee het op de derde plaats staat qua ouderdom na de rondes van Frankrijk en Italië. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in de regio Catalonië in Spanje. De race is een onderdeel van de UCI WorldTour-kalender en trekt ‘s werelds beste wielrenners en teams aan.

De 2023-editie van de Ronde van Catalonië bestaat uit zeven etappes, die zowel vlakke als bergachtige routes omvatten, waardoor de renners hun veelzijdigheid en uithoudingsvermogen moeten tonen. De race begint in Sant Feliu de Guíxols en eindigt in de iconische stad Barcelona, met beklimmingen zoals Vallter 2000, waar de klimmers de kans krijgen om zich te onderscheiden. Dit jaar wordt de strijd naar verwachting wederom bijzonder spannend met sterke deelnames van absolute topteams als INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma en UAE Emirates.

De Ronde van Catalonië is niet alleen een uitstekende voorbereiding op de grotere etappekoersen zoals de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España, maar het is ook een kans voor de renners om te schitteren op het prachtige landschap van Catalonië. De race wordt gekenmerkt door zijn uitdagende beklimmingen, snelle afdalingen en adembenemende uitzichten, die zowel voor de renners als de toeschouwers een onvergetelijke ervaring opleveren.

CompetitieRonde van Catalonië / Volta a Catalunya
SportWielrennen
DatumMaandag 20 tot en met zondag 26 maart 2023
LocatieSpanje: van Sant Feliu de Guíxols (etappe 1), via Mataró-Vallter (etappe 2), via Olost-La Molina (etappe 3), via Llívia-Sabadell (etappe 4), via Tortosa-Lo Port (etappe 5), via Martorell-Molins de Rei (etappe 6) naar Barcelona (etappe 7)

  • Kun je op tv naar de wielerwedstrijd de Ronde van Catalonië kijken op 20-26 maart 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzendingen van elke etappe in deze wielerwedstrijd op maandag 20 tot en met zondag 26 maart 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die wielrennen bij de Volta a Catalunya uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook deze Ronde van Catalonië. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.