Waar kun je de wedstrijden van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr kijken op tv en online?

Cristiano Ronaldo zette de hele voetbalwereld op zijn kop toen in januari bleek dat hij voor een recordbedrag bij de club Al-Nassr in Saoedie-Arabië zou gaan spelen. Het team komt uit in de Saudi Pro League. De nog vrij onbekende voetbalcompetitie hoopt door het halen van grote voetbalsterren concurrentie te vormen voor de Europese competities, zoals de La Liga, Premier League en de Bundesliga. Ook Benzema, N’Golo Kante en Ruben Neves wagen de sprong in het diepe en pakken het vliegtuig richting het Midden-Oosten. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze naar wedstrijden van Cristiano Ronaldo en andere grote voetballers uit de Saudi Pro League op tv en online kijken kunnen tijdens het nieuwe voetbalseizoen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wedstrijden eventueel ook vertoont.

Cristiano Ronaldo maakt in januari 2023 transfer naar Al-Nassr in Saoedi-Arabië

De Saudi Pro League probeert langzamerhand de transfermarkt te veroveren door spelers uit verschillende competities binnen te halen. De reden? Om zo een grotere status te bemachtigen binnen de voetbalwereld en concurrentie te vormen voor de andere grote Europese Leagues. Zo kwam in januari het nieuws naar buiten dat superster Cristiano Ronaldo de overstap maakte naar de club Al-Nassr in Saoedie-Arabië. De aanvaller van Manchester United kon zijn draai niet vinden met trainer Erik ten Hag, waardoor het contract met het Engelse team werd ontbonden.

Een van de beste voetballers ter wereld zat zonder elftal, waardoor onder andere Chelsea en Paris Saint-Germain het wel zagen zitten om de prof aan hun selectie toe te voegen. Vanwege financiële redenen kon dit plan helaas niet doorgaan. Al-Nassr kwam echter met een wel heel groot bod aankloppen, wat Ronaldo in één klap de best betaalde voetballer zou maken. Zo zou de prof 200 miljoen euro per jaar gaan verdienen en een tekenbonus van nog eens 100 miljoen daarbovenop mogen rekenen. Al-Nassr zou zelfs met de Arabische staat samenwerken om deze deal te bekostigen. Omgerekend komt het salaris van de prof neer op €650.000 per dag, €27.000 per uur en is dit om en nabij de €7.60 per seconde (!).

Waar kan ik naar alle wedstrijden uit de Saudi Pro League in Nederland kijken op tv en online?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwelijke Serie A. Bij Ziggo Sport kunnen kijkers echter terecht voor onder andere de Spaanse La Liga en wedstrijden uit de Champions League. Ook de MLS is te zien in Nederland via de Apple TV-app. Hoewel deze giganten op streaminggebied vele voetbalcompetities uitzenden, zijn de matches uit de Saudi Pro League hier niet te zien. Maar waar een wil is, is een weg, want er is een oplossing waardoor je wel naar alle wedstrijden van Cristiano Ronaldo kijken kunt.

Zo kun je via een VPN naar alle duels uit de competitie kijken. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken. Het is heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Je kunt hiermee zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft en zo je VPN instellen op een ander land. De desbetreffende website die je bezoekt denkt dan dat jij in dat land bent en kun je gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit het buitenland kunt bekijken.

Op het moment van schrijven liggen de uitzendrechten van de Saudi Pro League onder andere bij ESPN in de Verenigde Staten, Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk, SportItalia in Italië, Sport TV in Portugal, L’Equipe in Frankrijk en SSC in het Midden-Oosten. Onderzoek altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land
  3. Kies een livestream en begin met kijken 📺

Spelers die ook te zien zijn tijdens de Saudi Pro League wedstrijden

Na Ronaldo waren er nog een aantal spelers die besloten de overstap te maken naar de Saudi Pro League. Zo was het een grote verrassing toen voormalig Real Madrid-aanvaller Karim Benzema deze zomer zijn spullen pakte om naar de club Al-Ittihad te vertrekken. De meeste mensen dachten namelijk dat de prof nog wel een jaar bij ‘Los Blancos’ zou blijven. Ook voormalig Chelsea-speler N’Golo Kante maakte de overstap naar dezelfde club als zijn Franse ploeggenoot van ‘Les Blues’.

Ruben Neves besloot zijn voetbalcarrière voort te zetten bij Al-Hilal. Het contract van de Portugees bij de Engelse club Wolverhampton liep tot 2024, waardoor veel grote Europese clubs al belangstelling toonde in de middenvelder. Zo werd FC Barcelona veelal gelinkt met de prof, maar ging de club uit Saoedi-Arabië er met de speler vandoor. Bij dezelfde ploeg sluit ook Kalidou Koulibaly aan. De voetballer speelde slechts een jaar bij Chelsea, maar beleefde daar door blessures niet de beste tijd uit zijn loopbaan.

Top 5 MOST surprising moves to the Saudi Pro League so far 🍿 | ESPN FC

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.