5 romcoms om te kijken na ‘Anyone But You’

Romcom-fans, plan zo snel mogelijk een bezoekje aan de bioscoop. Sinds kort schittert de heerlijke romantische komedie Anyone But You namelijk op het witte doek. Deze film combineert de leukste tropes, zoals fake dating en enemies to lovers, heeft een heerlijke cast met onder meer Sydney Sweeney en Glen Powell en wordt door kijkers geprezen. Maar heb je hem al gezien, dan smaakt dat misschien wel naar meer. Daarom zetten we in dit artikel 5 fantastische recente romcoms om na Anyone But You te kijken op een rijtje.

5x Films om na ‘Anyone But You’ te kijken

5. Somebody I Used To Know (2023) – Prime Video

Een romcom die vorig jaar behoorlijk onder de radar is gebleven maar niet minder leuk is, is Somebody I Used To Know op Prime Video. Even wat feitjes: de film is gemaakt door acteur (en nu dus regisseur) Dave Franco, die je kunt kennen van films als Bad Neighbours en Now You See Me. Zijn vrouw Alison Brie (Community) speelt de hoofdrol en Top Gun: Maverick-acteur Jay Ellis is haar love interest. Het verhaal draait om ’the one that got away’. Als het leven helemaal niet meezit, keert workaholic Ally terug naar haar oude woonplaats, waar ze haar eerste liefde tegen het lijf loopt. Hij heeft alleen al een nieuwe vriendin…

4. Rye Lane (2023) – Disney+

De schattige romcom Rye Lane draait om twintigers Dom en Yas, die allebei een vervelende relatie achter de rug hebben. Ze ontmoeten elkaar op het toilet, waar Yas Dom hoort huilen. Hij bereidt zich voor op een etentje met zijn ex. De twee besluiten de dag samen te spenderen in hun woonplaats Londen en groeien langzaam naar elkaar toe. Deze film is een echte aanrader volgens kijkers én critici. Hij wordt onder meer vernieuwend, hartverwarmend en hilarisch genoemd.

3. What’s Love Got To Do With It? (2023) – Pathé Thuis en Prime Video

Topactrices Emma Thompson en Lily James schitteren samen in What’s Love Got To Do With It?. Deze leuke romcom vertelt het verhaal van Zoe en Kazim. Zij is een ervaren documentairemaker, hij kiest vanuit zijn Pakistaanse achtergrond voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk. Zoe besluit het hele proces op beeld vast te leggen, maar naarmate de tijd verstrijkt begint ze steeds meer te twijfelen. Want wíl ze eigenlijk wel dat Kazim met een ander trouwt?

2. Red, White and Royal Blue (2023) – Prime Video

Red, White and Royal Blue is perfect voor iedereen die Anyone But You vooral keek vanwege het enemies to lovers-aspect. Alex Claremont-Diaz is de zoon van de eerste vrouwelijke president van de VS, Henry is de Britse prins. Ze kunnen elkaar niet uitstaan. Als hun onderlinge rivaliteit voor een internationale crisis zorgt, besluiten hun families dat het tijd is voor een nepvriendschap. De jongens moeten verplicht tijd samen doorbrengen en dan blijken ze toch meer gemeen te hebben dan ze aanvankelijk dachten. Maar de relatie tussen een prins en een First Son is natuurlijk not done

1. No Hard Feelings (2023) – Pathé Thuis

“Een van de grappigste films van 2023.” Dat waren de woorden van een kijker over No Hard Feelings. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence sleepte zelfs een Golden Globe-nominatie in de wacht voor haar rol. Ze mocht voor de film in de huid kruipen van dertiger Maddie. Zij zit in geldnood en dus kan ze haar baantje als Uber-chauffeur goed gebruiken. Maar dan wordt haar auto afgepakt en moet ze heftige maatregelen te nemen. Ze reageert op een vacature die van haar vraagt om met de introverte 19-jarige Percy te ‘daten’.

Wanneer is ‘Anyone But You’ eigenlijk te streamen?

Misschien ben je vooral benieuwd naar Anyone But You, maar vind je het een tripje naar de bioscoop niet waard. In dat geval is het wachten op een online release. Maar wanneer is de romcom eigenlijk te streamen? Op dit moment is dat nog niet duidelijk. De film zal in de toekomst waarschijnlijk naar TVOD-streamingdienst Pathé Thuis komen en wordt ook op SkyShowtime verwacht, maar welke datum je in je agenda kunt noteren is nog niet bekend.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Verhaal en trailer van ‘Anyone But You’

In de komedie Anyone But You lijken Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) het perfecte stel, maar na een geweldige eerste date gebeurt er iets waardoor hun vurige aantrekkingskracht afkoelt tot het vriespunt – totdat ze onverwachts met elkaar worden opgezadeld op een bruiloft in Australië. En wat doen twee volwassen mensen dan? Net doen alsof ze een stel zijn natuurlijk.


Synopsissen: Sony Pictures Releasing (via Universal), Prime Video, Disney+, Pathé Thuis en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.