Deze 10 minder bekende romantische komedies op Netflix moet je zien

Soms geeft niks je een beter gevoel dan je lekker onder een dekentje op de bank nestelen en wegzwijmelen bij een fijne romcom. Maar wat nou als je alle klassiekers als Notting Hill, Pretty Woman en Clueless al gezien hebt? In dit artikel zetten we 10 minder bekende romantische komedies op Netflix op een rijtje die je ook zeker niet mag missen.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Top 10: minder bekende romantische komedies op Netflix

10. The Lovebirds (2020)

The Lovebirds is een combinatie tussen een romantische komedie en een misdaadfilm, waardoor je hem ook gerust met je romcom-hatende partner kunt kijken. We volgen een echtpaar dat onbedoeld verwikkeld raakt in een moordmysterie en op de vlucht slaat. Terwijl ze van de ene lastige situatie in de andere duikelen, blijkt het misschien nog wel het moeilijkst om hun relatie te redden. De hoofdrollen worden vertolkt door Issa Rae en Eternals-ster Kumail Nanjiani.

9. Only You (1994)

Meer dan tien jaar geleden heeft het hoofdpersonage van Only You via een ouija-bord te horen gekregen hoe haar soulmate heet: Damon Bradley. Inmiddels is ze klaar voor de liefde en besluit ze naar hem op zoek te gaan. In Venetië ontmoet ze Peter Wright (een piepjonge Robert Downey Jr.), die weg van haar is en zich besluit voor te doen als Damon. Een heerlijk cliché verhaal, maar daardoor niet minder leuk.

8. Singel 39 (2019)

Ook op het gebied van Nederlandse romantische komedies zit je op Netflix goed. Zo vind je hier onder meer Singel 39, met Lies Visschedijk (Soof) en Waldemar Torenstra (De Gelukkige Huisvrouw) in de hoofdrollen. Protagonist Monique is totaal gefocust op haar medische carrière, maar dat verandert als ze de extraverte Max ontmoet. Ineens realiseert ze zich wat écht belangrijk is in het leven—en dat is niet haar werk.

7. About Time (2013)

Een romantische komedie waarin tijdreizen een belangrijke rol speelt… nee, we hebben het niet over 13 Going on 30, maar over About Time. Tim Lake heeft een gave: als hij in een donkere ruimte gaat staan en zijn vuisten balt, gaat hij terug in de tijd. Handig, want zo kan hij de onzekere Mary aan de haak slaan. Echter blijken er niet alleen voordelen aan deze reisjes door de tijd te kleven. Deze film werd gemaakt door Richard Curtis, de regisseur die ook verantwoordelijk was voor Love Actually en Notting Hill. Dat is natuurlijk al een goed teken!

6. Love in the Villa (2022)

Een van de nieuwste romantische komedies in dit rijtje is Love in the Villa. Hopeloze romanticus Julie vertrekt naar Verona. In eerste instantie zou ze dat met haar kersverse verloofde doen, maar die heeft het vlak voor de trip uitgemaakt en dus belandt ze in haar eentje in de stad van Romeo & Juliet. En dan blijkt haar villa ook nog eens dubbel geboekt. Terwijl ze de cynische Brit met wie ze haar verblijf moet delen de deur uit probeert te werken, slaan de vonken uiteraard over. Heerlijk verstand-op-nul-vermaak! De hoofdrollen worden gespeeld door The Umbrella Academy-ster Tom Hopper en The Vampire Diaries-actrice Kat Graham.

5. Little Italy (2018)

Over Romeo & Julia gesproken, de film Little Italy vertelt het klassieke verhaal van de tortelduifjes maar dan in een modern jasje. Nikki Angioli (Emma Roberts) en Leo Campo (Hayden Christensen) worden verliefd op elkaar. Er is alleen één probleempje: hun vaders hebben allebei een eigen pizzarestaurant en zijn elkaars grootste rivalen. Ze zullen hun relatie daarom verborgen moeten houden, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

4. Alex Strangelove (2018)

Zin in een coming-of-age-romcom? Dan kunnen we je Alex Strangelove aanraden. Het draait om Alex Truelove, een jongen die op de middelbare school zit en een relatie heeft met zijn beste vriendin Claire. Net als hij het besluit heeft genomen voor de eerste keer seks met haar te hebben, ontmoet hij de charmante Elliot, die op jongens valt. Dit is het begin van zijn zoektocht naar zijn eigen seksuele identiteit.

3. 4 Metà (2022)

In 2022 is de Italiaanse romantische komedie 4 Metà verschenen op Netflix. De centrale vraag: bestaat één zielsverwant eigenlijk wel? Vier single vrienden komen samen: twee mannen en twee vrouwen. Daarmee kan je twee perfecte koppels vormen, toch? En wat nou als je de kaarten weer husselt? In parallelle verhaallijnen zien we hoe het de vrienden vergaat in steeds anders combinaties. Een origineel uitgangspunt dat een heerlijke film oplevert.

2. Meskina (2021)

Er is nóg een Nederlandse romantische komedie op Netflix die je niet mag missen: het in 2021 uitgebrachte Meskina. In de verfrissende film volgen we Leyla, een jonge vrouw die door haar familie weggezet wordt als een ‘meskina’, een zieligerd. Ze heeft immers geen man, geen kinderen en geen duidelijk carrièrepad. Gelukkig kunnen haar moeder en zus haar aan de man helpen, maar wil ze dat zelf eigenlijk wel? Onvoorspelbaar, feministisch en met een heerlijke cast (onder meer Maryam Hassouni, Soundos El Ahmadi en Najib Amhali)—zeker een aanrader!

1. Austenland (2013)

De laatste romantische komedie die we hier tippen is Austenland. De vrijgezelle Jane Hayes (Keri Russell) is geobsedeerd door het werk van Jane Austen en Mr. Darcy in het bijzonder (en dan het liefst in de vertolking van Colin Firth). Heel vervelend, want niemand zal ooit aan hem kunnen tippen. Tot ze in Austenland, een soort pretpark voor Jane Austen-fanaten, een wel heel perfecte man ontmoet.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke romantische komedies en andere films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je hier alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan.

Op Streamwijzer is daarnaast het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke romcoms worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.