Romantische films op Netflix: déze 6 onverwachte aanraders mag je niet missen

Ben jij dol op romantiek en kan je niet genoeg krijgen van zwijmelfilms? Dan kun je met je Netflix-abonnement zeker even vooruit, want de streaminggigant heeft een hele hoop pareltjes weten te verzamelen. Wij zetten vijf romantische films op Netflix op een rij die iets minder bekend zijn, maar die je zeker niet mag missen.

6x Romantische films op Netflix

6. Persuasion (2022)

In kostuumdrama’s kunnen de romantische verhaallijnen natuurlijk niet ontbreken. Zo ook in Persuasion, een film die uiteraard gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jane Austen. We volgen Anne Elliot, een jonge vrouw die samen met haar snobistische familie op het randje van faillissement bungelt. Als ze een onstuimige man uit haar verleden ontmoet, moet ze kiezen: het verleden achter zich laten of haar hart volgen. De hoofdrollen zijn voor Dakota Johnson, Cosmo Jarvis en Henry Golding.

→ Fan van kostuumdrama’s? Bekijk dan ook Mr. Malcolm’s List op SkyShowtime 🤩

5. 6 Years (2015)

De ontroerende romantische film 6 Years volgt de relatie van een jong koppel. Zij zijn al heel lang samen, maar dan gebeuren er een paar vervelende dingen in hun levens waardoor hun relatie uit elkaar begint te vallen. Kunnen ze er samen nog uitkomen of is het gedaan met hun liefdesverhaal?

4. Love & Gelato (2022)

Love & Gelato is perfect voor iedereen die even lekker wil wegzwijmelen. De film vertelt het verhaal van Lina, die de laatste wens van haar overleden moeder inwilligt en in het Italiaanse Rome gaat wonen. Eenmaal daar ontdekt ze niet alleen de magie van gelato, maar leert ze ook twee Italiaanse adonissen kennen die om haar hart vechten. En dan is er ook nog het dagboek van haar moeder, met allerlei geheimen die ontrafeld moeten worden.

3. The Lovebirds (2020)

Voor iedereen die het niet al te zoetsappig wil, tippen we The Lovebirds. Dit is een combinatie tussen een romantische komedie en een misdaadfilm, waardoor je hem ook gerust met je romcom-hatende partner kunt kijken. We volgen een echtpaar dat onbedoeld verwikkeld raakt in een moordmysterie en op de vlucht slaat. Terwijl ze van de ene lastige situatie in de andere duikelen, blijkt het misschien nog wel het moeilijkst om hun relatie te redden.

2. Voor Elkaar Gemaakt (2019)

Op zoek naar een Nederlandse romcom op Netflix? Dan is Voor Elkaar Gemaakt een echte aanrader. We volgen Felix, de eeuwige vrijgezel die absoluut niet op een relatie zit te wachten. Een bizar incident zorgt er alleen voor dat hij een schokkende diagnose krijgt: hij is vanaf nu onvruchtbaar. Gelukkig heeft hij ooit een donatie gedaan aan de spermabank en is hiermee tv-presentatrice Jip in verwachting geraakt. Felix besluit er alles aan doen om tóch een echte vader te worden.

🚨 Op zoek naar meer leuke Nederlandse films? Lees het artikel → Deze Nederlandse films op Netflix mogen liefhebbers niet missen.

1. Romance in Style (2022)

Ella wil dolgraag ontwerper worden en heeft een passie voor inclusiviteit en body positivity. Ze vindt een baantje bij het tijdschrift The Look. Een dag voordat ze mag beginnen, loopt ze Derek tegen het lijf. Hij blijkt de zoon van de eigenaar te zijn en kan haar helpen haar droom uit te laten komen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe films aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke titels de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe romantische films nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Op de hoogte blijven van de nieuwe romantische films? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.