AS Roma – Feyenoord: live kijken op tv en online | 20 april 2023 | Europa League-kwartfinale

De laatste acht ploegen in de strijd om de titel van het op één na hoogste Europese bekertoernooi—de Europa League—zijn aangekomen bij de return van de kwartfinale. Vanavond staan er dan ook weer mooie wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je AS Roma – Feyenoord kunt kijken? De partij wordt gespeeld op donderdag 20 april 2023 om 21:00 uur in het stadion van de thuisploeg in Rotterdam: De Kuip. De rotterdammers moeten een voorsprong van 0-1 op vijandige grond verdedigen om de halve finale te kunnen bereiken. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

AS Roma – Feyenoord kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 20 april 2023 om 21:00 uur

De kwartfinales van de continentale bekerstrijd die de Europa League heet is inmiddels in volle gang. Ook dit seizoen worden de uitzendingen weer door ESPN verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Rotterdam (Nederland) en de tegenstanders uit Rome (Italië) op donderdag om 21:00 uur wordt dus uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids. De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Daarnaast wordt hij tevens lineair uitgezonden op Veronica, mede te ontvangen via NLZIET.

AS Roma 🆚 Feyenoord in het kort:
🏆 Europa League
🏟️ Kwartfinale (2e wedstrijd)
🥅 Cumulatieve beginstand: 0-1
🗓️ Donderdag 20 april 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Stadio Olimpico in Rome, Italië
📺 Veronica → Kijk direct AS Roma vs. Feyenoord (nu 14 dagen gratis)
📺 ESPN 2 → Kijk direct AS Roma vs. Feyenoord (nu 7 dagen gratis)

Streamingdiensten: waar kun je online kijken naar Roma tegen Feyenoord?

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar AS Roma – Feyenoord bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Europa League vanwege de tv-uitzending op Veronica ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
ESPN➡️ Ga meteen naar AS Roma – Feyenoord via ESPN 2 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om zo veel mogelijk wedstrijden van de Europese bekercompetitie te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Tv: op welke zender kun je Roma tegen Feyenoord kijken?

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, zijn er twee kanalen op televisie die de kwartfinale tussen AS Roma en Feyenoord mogen vertonen in Nederland. Allereerst is ESPN eigenaar van de uitzendrechten en hebben zij besloten om de wedstrijd te vertonen op hun tweede zender. Die vind je op 402 (Canal Digitaal & Online) en 410 (Youfone) door huidige acties standaard zonder extra kosten in het basispakket of anders als aanvullend kanaal via 150 (Solcon), 151 (T-Mobile), 222 (KPN), 319 (Caiway) of 422 (Ziggo en DELTA). Veronica is daarentegen overal op de achtste zender te vinden, behalve bij KPN op kanaal #9. We hebben dit voor de duidelijkheid in één overzicht weergegeven in de onderstaande tabel.

ProviderKanaal ESPN 2KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct8
Online402 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo422▶️ Kijk direct8
KPN222▶️ Kijk direct9
T-Mobile151▶️ Kijk direct8
Caiway319▶️ Kijk direct8
DELTA422▶️ Kijk direct8
Solcon150▶️ Kijk direct8

Opstellingen van AS Roma (Italië) en Feyenoord (Nederland) tijdens deze kwartfinale in de Europa League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze kwartfinale in de Europa League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen AS Roma en Feyenoord staat donderdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we hoorden ongeveer een uur eerder wie de onderstaande basisspelers zijn.

🔴 Opstelling AS Roma: nog niet bekend

🔵 Opstelling Feyenoord: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd AS Roma vs. Feyenoord

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor de wedstrijd tussen deze twee ploegen uit Rotterdam en Rome terecht bij ESPN mits deze lineair is uitgezonden. Bij dit video on demand-platform is het namelijk mogelijk om elke match tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. In het overzicht bovenaan dit artikel legden we al uit dat je bij deze provider tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket krijgt.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans online te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘AS Roma Feyenoord Europa League kwartfinale 20 april 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

PREVIEW 📊 | AS Roma - Feyenoord | #UEL

Wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft met onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


  • Hoe laat is de wedstrijd AS Roma – Feyenoord vandaag (donderdag 20 april 2023)?

    De aftrap van deze kwartfinale in de Europa League is in de avond om 20:00 uur Nederlandse tijd in het Stadio Olimpico in Rome, Italië.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Roma vs. Feyenoord vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders Veronica en ESPN 2 bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.