Roland Garros: live kijken op tv en online | Tennistoernooi 22 mei-11 juni 2023

We hebben er heel wat maanden op moeten wachten, maar kunnen vanaf vandaag eindelijk weer gaan genieten van het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden in het tennis tijdens Roland Garros op tv en online kijken kunnen op 22 mei t/m 11 juni 2023. Het graveltoernooi telt 891 matches en er zullen maar liefst 12 mannen en 5 vrouwen uit Nederland afreizen naar Frankrijk om mee te strijden om de titel. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

BetCity

Waar kun je het Grand Slam-tennistoernooi ‘Roland Garros’ (op 22 mei-11 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het Grand Slam-toernooi Roland Garros per videodienst in Nederland. 👉 Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over Roland Garros 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

In de onderstaande tabel staat dus per dienst aangegeven waar je naar het tennistoernooi kunt kijken. Daar zie je dat je tevens via de bookmaker BetCity de livestream van al deze wedstrijden helemaal gratis en natuurlijk legaal in Nederland kunt volgen, wat te zien is aan de rode ‘play’-button naast de desbetreffende match. Als je je nu gratis aanmeldt bij dit online wedkantoor, dan krijg je daarnaast als welkomstbonus ook nog eens €50 Free Bets bij een storting en inzetten van minstens een tientje op minimaal gecombineerde odds van 1.50. Je krijgt dan namelijk 5 keer €10 aan Free Bets, elk in te zetten voor respectievelijk BetBuilders, live weddenschappen, prematch weddenschappen, tennis en vrije keuze.

discovery+➡️ Ga meteen naar het tennistoernooi Roland Garros bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het tennis momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
BetCity➡️ Ga meteen naar het tennistoernooi Roland Garros bij BetCity. Deze bookmaker mag de beelden van dit Grand Slam-toernooi ook in Nederland vertonen. Als je je nu gratis aanmeldt, dan krijg je daarnaast €50 Free Bets bij storting en inzetten van minstens een tientje op minimaal gecombineerde odds van 1.50.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met tenniswedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit tennistoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Grand Slam-toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn tenniswedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de tenniswereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die tennis tijdens Roland Garros 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het tennistoernooi Roland Garros in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke zinderende wedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Move the lines with style | Roland-Garros 2023

Informatie over de sportwedstrijd

Je bent er vast mee bekend als je ooit naar tennis kijkt of het zelf speelt: het Franse tennistoernooi Roland Garros op gravel. Traditiegetrouw wordt dit elk jaar eind mei gehouden in het gelijknamige stadion. Naast miljoenen kijkers op tv trekt het kampioenschap duizenden toeschouwers van over de hele wereld. De tennismatches worden al meer dan 100 jaar lang op Franse grond gespeeld. Zo vond de eerste editie van het toernooi plaats in 1891. Professionele tennisspelers van over de hele wereld doen mee aan dit prestigieuze evenement. Tijdens het kampioenschap staan er verschillende wedstrijden op de planning. Zo is er het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel en een juniorentoernooi. Ook worden er wedstrijden door mannen- en vrouwen rolstoelenkel- en dubbelspel gespeeld.

De vorige editie bij de mannen werd gewonnen door de legendarische Rafael Nadal. Hij won hiermee zijn 14e Roland Garros-titel en wist als enige tennisser ooit hetzelfde toernooi zo vaak te winnen. De gravelkoning heeft in totaal 22 Grand Slam overwinningen op zijn naam staan. Zo wist hij 2 keer eerder de Australian Open en Wimbledon te winnen en tot 4 keer toe de US Open. Bij de vrouwen mocht de Poolse Iga Świątek de titel mee naar huis nemen. Dit was haar 2e Roland Garros overwinning en tevens negende WTA-titel.

CompetitieRoland Garros / French Open
SportTennis
DatumMaandag 22 mei 2023 tot en met zondag 11 juni 2023
LocatieFrankrijk: het Stade Roland-Garros op 2 Av. Gordon Bennett in Parijs

  • Kun je op tv naar het Grand Slam-tennistoernooi ‘Roland Garros’ kijken op 22 mei-11 juni 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van dit tennistoernooi op maandag t/m zondag 22 mei-11 juni 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die tennis van Roland Garros uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het tennis vertonen. Daaronder valt ook Roland Garros dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.