Kun je al tickets kopen voor Roland Garros 2024?

Miljoenen kijkers zagen in juni hoe Novak Djokovic het Franse tennistoernooi Roland Garros wist te winnen. Bij de vrouwen ging de Poolse Iga Świątek er met de overwinning vandoor. Een grote droom van veel liefhebbers is uiteraard om alle tennisprofs in het echt te zien schitteren tijdens het Franse evenement. Nu het toernooi voorbij is, is de grote vraag dan ook: kan ik al tickets kopen voor Roland Garros in 2024? In dit artikel zoeken we het voor je uit en laten we je weten of er nog kaartjes zijn én hoe je deze kunt bemachtigen.

Datum van Roland Garros 2024 is bekend

Laten we bij het begin beginnen en dat is bij de exacte datum van het Franse Grand Slam-toernooi in 2024. Inmiddels is namelijk door de organisatie officieel aangekondigd wanneer Roland Garros volgend jaar zal plaatsvinden. We konden al voorafgaand aan die bekendmaking een goede gok doen, aangezien het evenement traditiegetrouw eind mei in het gelijknamige Stade Roland-Garros wordt georganiseerd. Inmiddels heeft de organisatie laten weten dat het tennistoernooi in 2024 gepland staat voor 26 mei tot en met 9 juni.

Kan ik al tickets kopen voor Roland Garros in 2024?

Goed nieuws voor wie nog van plan is om tickets te kopen voor het Franse tennistoernooi, want de losse kaartverkoop voor Roland Garros 2024 is op het moment van schrijven nog bezig. Ook voor de volgende editie zullen tickets te koop zijn via de officiële website van de organisatie. Losse tickets zijn waarschijnlijk wederom rond februari/maart (in 2024 dit keer) te koop, maar je kunt nu al wel pakketten kopen. Daarmee kun je tickets combineren met een hotelovernachting.

De belangrijkste banen zijn de Philippe-Chatrier, Suzanne Lenglen en de Simonne-Mathieu. Hier worden dan ook de grote wedstrijden uit het toernooi gespeeld, waaronder uiteraard de finales op de laatste twee dagen. Tickets voor deze courts zijn dan ook erg populair en geliefd, waardoor het verstandig is om de officiële website goed in de gaten te houden met betrekking tot informatie over de kaartverkoop.

Meer informatie

Het Franse tennistoernooi Roland Garros is razend populair en behoort tot een van de vier grote Grand Slams. Dit zijn de belangrijkste wedstrijden in de tenniswereld, waarmee profs punten kunnen verdienen voor de wereldranglijst. Win je een van deze prestigieuze titels? Dan heb je écht de jackpot te pakken, want voor dit kampioenschap mag je 2000 punten bij je score optellen.

De tennismatches worden al meer dan 100 jaar lang op Franse grond gespeeld. Zo vond de eerste editie van het toernooi plaats in 1891. Professionele tennisspelers van over de hele wereld doen mee aan dit prestigieuze evenement. Tijdens het kampioenschap staan er verschillende wedstrijden op de planning. Zo is er het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel en een juniorentoernooi. Ook worden er wedstrijden door mannen- en vrouwen rolstoelenkel- en dubbelspel gespeeld. De duels worden sinds jaar en dag gespeeld op gravel.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.