Waar kun je de live stream van Roland Garros 2022 online kijken in Nederland?

In januari waren we al in Australië voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar en nu is het tijd voor nummer twee: Roland Garros 2022. In dit artikel vind je alles over de manieren om dit tennistoernooi online te kijken via een live stream van zondag 22 mei tot en met zondag 5 juni. Vandaag is het dan ook tijd voor de finale van de mannen tussen Rafael Nadal en Casper Ruud. Gisteren won Iga Swiatek de finale bij het enkelspel van de vrouwen al overtuigend van Coco Gauff.

Waar kun je de tenniswedstrijden van Roland Garros 2022 online kijken met een live stream?

Dit jaar zijn de rechten voor het Franse Grand Slam-tennistoernooi Roland Garros in handen van Eurosport, onderdeel van het bedrijf Warner Bros. Discovery. Hierdoor kun je op haar televisiezenders Eurosport 1 & 2 en bij haar streamingdienst discovery+ naar alle wedstrijden kijken via een live stream. Hier zal ook de finale tussen veteraan Rafael Nadal en first-timer Casper Ruud uitgezonden worden. Hierin strijdt Nadal voor zijn 22e Grand Slam-titel, terwijl Ruud zijn eerste grote prijs in de wacht probeert te slepen.

Ziggo GO➡️ Kijk direct via Ziggo GO naar de zender Eurosport. Hier wordt via online televisie de finale uitgezonden.
discovery+➡️ Kijk direct via discovery+ naar Roland Garros. De finale van Ronald Garros wordt onder andere uitgezonden door Eurosport, onderdeel van discovery+.
📺 Tv: EurosportDe wedstrijden worden dit jaar op tv via de kanalen Eurosport 1 & 2 uitgezonden.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden.

Roland Garros 2022 op TV: hier wordt het toernooi uitgezonden

Zoals hierboven in het schema te zien is, zijn de uitzendrechten van de Roland Garros 2022 in handen van het bedrijf Discovery. Zij hebben de tv-zenders van Eurosport in handen (1 & 2), waardoor je via je televisie naar de wedstrijden van het toernooi kunt kijken.

De strijd wordt echter ook per live stream aangeboden via de streamingdienst discovery+, tevens in handen van het bedrijf achter Eurosport. Voor wie geen toegang tot de tv heeft of gewoon liever via een live stream de zenders inschakelt, kan daar ook gewoon live naar de kanalen worden gekeken.

Programma: dit zijn alle wedstrijden van 2022

Benieuwd wat er wanneer op het programma staat tijdens Roland Garros 2022? Het speelschema is bekend en werkt als volgt. Dames en heren spelen beiden hun singles van zondag 22 mei tot en met donderdag 26 mei, waarna het dubbelspel volgt tussen 27-30 mei. Vervolgens worden de kwartfinales uitgevochten op 31 mei-1 juni en is het op 2-3 juni tijd voor de halve finales. Uiteindelijk worden de finales van de dames singles en heren dubbelspel gespeeld op 4 juni, waarna de finale van de heren singles op zondag 5 juni 2022 is.

Benieuwd hoe laat de finale tussen Rafael Nadal en Casper Ruud wordt gespeeld? Je kunt klaar gaan zitten voor de tv om 15:00 uur op zondag 5 juni 2022, want dan zal de finalestrijd tussen de twee toptennissers gespeeld worden.

Prijzengeld van Roland Garros 2022

Veel mensen zijn benieuw wat voor bedragen de deelnemers van deze enorme tenniscompetitie eigenlijk mee naar huis mogen nemen. Het totale prijzengeld van Roland Garros is in 2022 maar liefst 43,6 miljoen euro! Dat wordt overigens zeker niet alleen verdeeld onder de winnaars, want alle deelnemers krijgen een mooi bedrag mee naar huis.

De winnaars krijgen natuurlijk het grootste bedrag mee naar huis. Mocht je na de enkelspel (M/V) finale op de hoogste trede van het podium eindigen, dan win je dit jaar €2,2 miljoen als je bij het enkelspel van de mannen of vrouwen meespeelt. De verliezend finalist gaat alsnog met een mooi bedrag van €1,1 miljoen naar huis. Halve finalisten krijgen dit jaar €600.000 en kwartfinalisten €380.000, waarna het bedrag afloopt richting ronde 4 (€220.000), ronde 3 (€125.800), ronde 2 (€86.000) en ronde 1 (€62.000). Mocht je er tijdens de kwalificaties niet doorheen hebben weten te komen, dan mocht je nog steeds €31.000 (Q3), €20.000 (Q2) of €14.000 (Q1) op je bankrekening bijschrijven.

De bedragen bij het mannen/vrouwen dubbelspel liggen per persoon weer net wat anders. Daar krijgt het winnende team per persoon namelijk €580.000 mee naar huis, terwijl de verliezend finalisten €290.000 cadeau krijgen. De halve finalisten verdienen €146.000, de kwartfinalisten €79.5000 en in 2022 krijg je na het verliezen in ronde 3 (€42.000), ronde 2 (€25.000) of ronde 1 (€15.500) ook nog steeds een erg leuk bedrag op je rekening gestort.