Happy birthday Elton John! 3x Feitjes over de biopic Rocketman

He’s still standing! Vandaag – 25 maart – wordt popicoon Elton John 73 jaar. Vorig jaar verscheen de biopic over de zanger, Rocketman, in de bioscoop op het witte doek. Drie leuke feitjes over deze bijzondere film…

1. Hoofdrolspeler Taron Egerton en Elton John waren geen vreemden van elkaar.

In de film Rocketman wordt Elton John vertolkt door acteur Taron Egerton, vooral bekend van zijn hoofdrol in Kingsman (2014). De opvolger van deze film, Kingsman: The Golden Circle (2017) had een scène met de twee talenten samen. In deze film maakte Elton John namelijk een leuke cameo. Nog een leuk feitje: voor de animatiefilm Sing (2016) zong Egerton het nummer I’m still standing van Elton John.

2. Elton John stond erop dat de acteur zou zingen

Hoofdrolspeler Taron Egerton zong voor Rocketman de liedjes van John in. In een interview met Entertainment Tonight vertelt Elton John, dat dit belangrijk voor hem was. De zanger geloofde dat nieuwe ingezongen muziek meer zou overtuigen dan een acteur die de nummers playbackte.

3. De biopic bevat een nieuw nummer

Elton John en zijn vaste partner Bernie Taupin schreven een nieuw liedje voor de biopic. Het nummer heet (I’m Gonna) Love Me Again en wordt vertolkt door Elton John en Taron Egerton. Het lied won een Golden Globe in de categorie ‘Best Original Song’.

De film Rocketman kun je kijken via Pathé Thuis. Bekijk ook dit lijstje met feel-good films.