Deze griezelige docu over ’s werelds meest spookachtige pop mag je niet missen

Over twee weken is Halloween alweer voorbij en dat betekent dat we nu nog even lekker de tijd moeten nemen om te griezelen. Als je je de stuipen op het lijf wil laten jagen hebben we een kijktip voor je: de angstaanjagende documentaire The Curse of Robert the Doll op discovery+. Deze show vertelt het verhaal van ’s werelds meest spookachtige pop.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Het huiveringwekkende verhaal van Robert the Doll

Chucky, Annabelle… Er zijn in de historie van de horrorfilms aardig wat angstaanjagende poppen langsgekomen. Ook Robert the Doll kun je al kennen van de in 2016 uitgebrachte horrorfilm The Curse of Robert the Doll. Nu is er echter een gelijknamige documentaire verschenen waarin we worden meegenomen naar het verhaal áchter deze griezelige pop. Hij woont achter glas in een museum in Florida en wordt beschouwd als de meest behekste pop die er op de wereld te vinden is.

Met duizenden slachtoffers op zijn geweten die, nadat ze met hem in aanraking kwamen, leden aan letsel, slachtoffer werden van ongevallen of zelfs stierven, is deze pop er echt eentje om doodsbang van te worden. In de documentaire The Curse of Robert the Doll duikt medium Cindy Kaza in de mysterie achter deze angstaanjagende pop. Waarom vervloekt hij zijn slachtoffers? En welke kwaadaardige entiteit schuilt erachter? Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Meer spookachtige programma’s op discovery+

Discovery+ heeft oktober omgedoopt tot ‘Ghostober’ en dit betekent dat je hier nog veel meer angstaanjagende series en specials kunt vinden. Zo verschijnt op 28 oktober de serie Urban Legend, van bekende filmmaker Eli Roth. Iedere aflevering vertelt een mini-horrorverhaal over een bekende urban legend. Dat wordt dus lekker griezelen in oktober!

→ Bekijk nu het complete aanbod aan spookachtige programma’s op discovery+ 😱

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.