Het slotseizoen van ‘Riverdale’ is begonnen op Netflix

Goed nieuws en slecht nieuws voor fans van Riverdale: vandaag keert de serie terug naar Netflix, maar met deze nieuwe afleveringen komt er wel een einde aan het tijdperk. Het slotseizoen is nu namelijk van start gegaan.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Dit kunnen we verwachten van het slotseizoen van ‘Riverdale’

Riverdale gaat in het laatste seizoen een hele andere kant op. Aan het einde van seizoen 6 zagen we al hoe Archie en de anderen door de komeet een tijdreis maakten en in 1955 belandden. Enkel Jughead weet nog iets van hun vorige leven, maar van de anderen is het geheugen gewist. Hierdoor komen de verhoudingen totaal anders te liggen, of zoals actrice Madelaine Petsch tegenover Variety verklapte: “Iedereen date met iedereen.” Jughead staat er ondertussen helemaal alleen voor, terwijl hij wanhopig probeert de anderen te overtuigen van het feit dat ze uit de toekomst komen.

Wat zou Riverdale zijn zonder Archie, Jughead, Betty, Veronica en Cheryl? Daarom zijn K.J. Apa, Cole Sprouse, Lili Reinhart, Camila Mendes en Madelaine Petsch in de slotafleveringen uiteraard weer van de partij. Hieronder zie je alvast wat de tijdreis naar 1955 voor onze favoriete karakters doet.

Riverdale Season 7 Trailer | 'The Final Season'

‘Riverdale’ seizoen 7 is van start gegaan op Netflix

Sinds donderdag 30 maart is het zover en is de allereerste aflevering van het zevende seizoen te zien. Dit is een dagje later dan in Amerika, waar fans de serie op woensdag 29 maart op de Amerikaanse tv-zender The CW konden kijken. Het seizoen loopt helemaal tot 24 augustus en dit betekent dat er enorm veel afleveringen in het vat zitten: waarschijnlijk net als het vorige seizoen 22 stuks. Genoeg om naar uit te kijken dus!

In augustus hoeven we trouwens nog niet helemaal afscheid te nemen van de Riverdale-franchise: The CW heeft na Chilling Adventures of Sabrina en Katy Keene namelijk nóg een spin-off aangekondigd. Deze gaat over het personage Jake Chang, die we in het zesde seizoen leerden kennen.

Verhaal en informatie van de serie

Riverdale gaat over Archie en zijn vrienden. Zij ontdekken het leven in een kleine woonplaats, waaronder de donkere en vreemde gebeurtenissen onder de ogenschijnlijk saaie plek Riverdale. Maar niets is minder waar.

TitelRiverdale
Jaar2017–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb6,7 uit 139.000 stemmen
RegisseurRoberto Aguirre-Sacasa
CastK.J. Apa, Lili Reinhart, Cole Sprouse, Camila Mendes

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.