‘Riverdale’ komt tot zijn einde: stopt na seizoen 7

Zojuist is bekendgemaakt dat Riverdale na het zevende seizoen niet terugkeert. Op dit moment verschijnt er nog iedere week een nieuwe aflevering van het zesde seizoen op Netflix en het zevende seizoen wordt in 2023 verwacht, maar daarna is het dus klaar met de hitserie. De serie komt daarmee na 6 jaar ten einde.

‘Riverdale’ stopt na het zevende seizoen

In Riverdale, een serie die gebaseerd is op de personages uit de Archie Comics, volgen we het leven van Archie Andrews en zijn vrienden. Zij wonen in het kleine stadje Riverdale, dat na de dood van Jason Blossom toch niet zo perfect blijkt als ze altijd dachten. Het eerste seizoen van de populaire serie, geproduceerd door het Amerikaanse televisienetwerk The CW, werd in 2017 gelanceerd en bleek direct een hit.

In maart werd alweer het zevende seizoen van de serie aangekondigd. Ondanks dat er hierbij niet vermeld werd dat dit het laatste deel van de serie zou worden, heeft het netwerk nu bekendgemaakt dat het verhaal van Archie, Jughead en de anderen toch echt tot zijn eind komt. Riverdale stopt namelijk na het zevende seizoen.

Zevende en laatste seizoen wordt in 2023 verwacht

Momenteel wordt het tweede deel van het zesde seizoen uitgezonden op de Amerikaanse zender en verschijnt er, tot 4 juli, iedere week een nieuwe aflevering op Netflix. Seizoen 7 wordt in 2023 verwacht en dit zal dus direct ook het laatste seizoen zijn. Dit betekent dat bekende acteurs als KJ Apa, Lili Reinhart, Cole Sprouse en Camila Mendes nog maar één keer terugkeren.

Dat ook Riverdale nu door The CW beëindigd wordt, is geen verrassing. Eerder werden langlopende series als Legens of Tomorrow, Dynasty, Legacies en Charmed ook al gecanceld door het netwerk.

Verhaal en informatie van de serie, in Nederland te zien op Netflix

Riverdale gaat over Archie en zijn vrienden. Zij ontdekken het leven in een kleine woonplaats, waaronder de donkere en vreemde gebeurtenissen onder de ogenschijnlijk saaie plek Riverdale. Maar niets is minder waar.

TitelRiverdale
Jaar2017–
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb6,7 uit 139.000 stemmen
RegisseurRoberto Aguirre-Sacasa
CastK.J. Apa, Lili Reinhart, Cole Sprouse, Camila Mendes
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.