3 redenen om de splinternieuwe komedie ‘Ricky Stanicky’ te kijken

Er komt morgen een kersverse komedie naar Amazon Prime Video. De film heet Ricky Stanicky, heeft hoofdrollen voor John Cena en Zac Efron en belooft hilarisch te worden. Wij zetten drie redenen op een rij waarom je hem eigenlijk niet mag missen.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Dit is het verhaal van ‘Ricky Stanicky’

Als drie tienerjongens een grap uithalen waarbij ze per ongeluk een huis in hun buurt in brand steken, besluiten ze de schuld af te schuiven op Ricky Stanicky. Dat is een fictief personage dat ze zelf verzonnen hebben. Twintig jaar later gebruiken ze de niet-bestaande Ricky nog steeds als een handig alibi voor hun onvolwassen gedrag​​. Maar dan beginnen hun partners er hun vraagtekens bij te zetten en willen ze die Ricky weleens in het echt ontmoeten.

De vrienden regelen een uitgerangeerde acteur die de rol van hun vriend Ricky Stanicky kan spelen. “Rock Hard” Rod neemt deze rol echter wel érg serieus en gaat steeds verder om te bewijzen dat hij echt bestaat.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

3 redenen om ‘Ricky Stanicky’ te kijken

1️⃣ De film werd geregisseerd door Peter Farrelly, die ook andere hilarische komedies als Dumb and Dumber en There’s Something About Mary op zijn CV heeft staan. Dat hij een humoristische film vol bizarre situaties neer kan zetten, staat dus buiten kijf.

2️⃣ De rol van Ricky Stanicky wordt vertolkt door John Cena (The Suicide Squad). De acteurs die de drie vrienden spelen, zijn ook niet de minste. Zo wordt een van hen gespeeld door Zac Efron (Bad Neighbours).

3️⃣ Het concept van Ricky Stanicky biedt een frisse en originele plot vol verrassingen en lachwekkende situaties. Deze unieke insteek is niet alleen origineel maar ook relatable, omdat het thema’s van vriendschap, verantwoordelijkheid en volwassen worden verkent op een lichte en humoristische manier.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je benieuwd naar de film? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder. Ricky Stanicky verschijnt morgen, op vrijdag 8 maart, op Amazon Prime Video.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.