‘Rick and Morty’ onverwachts tóch compleet verwijderd van Netflix

Vorige maand werden de eerste 5 seizoenen van de razend populaire animatieserie Rick and Morty al verwijderd uit het aanbod van Netflix in Nederland, maar vanaf vandaag zou het gloednieuwe seizoen 6 gelijktijdig bij deze streaminggigant en bij HBO Max verschijnen. Nu blijkt dat de laatstgenoemde videodienst de exclusieve rechten heeft en Netflix lijkt R&M helaas definitief kwijt te zijn.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Alle seizoenen van populaire animatieserie ‘Rick and Morty’ verwijderd uit aanbod Netflix in Nederland

Als je het verdwijnsein van Netflix in de gaten hebt gehouden, dan is je vast al opgevallen dat Rick and Morty in september samen Chicago Fire, Chicago Med, The Hangover en meer geliefde titels uit het aanbod van de streamingdienst is verwijderd. Gelukkig was er nog een troost voor fans van de bekroonde animatieserie, want op 5 september zou het nieuwe zesde seizoen van start gaan bij de streamingdienst. Nu blijkt echter achteraf dat de eerdere communicatie hierover niet klopte en enkel van toepassing was op België. Dat liet Netflix in de onderstaande tweets weten.

‘Rick and Morty’ seizoen 1-6 zijn nu exclusief bij HBO Max te zien

Dit betekent echter niet dat Rick and Morty niet meer te zien is in Nederland. Je kunt namelijk nog steeds hier bij HBO Max genieten van alle uitgezonden afleveringen van de hitserie. Je kunt bij deze streamingdienst online naar Rick and Morty kijken doordat deze titel gemaakt is door Adult Swim, een studio die valt onder het bedrijf Warner Bros. Discovery. Zij hebben hun eigen streamingdienst en trekken graag nieuwe abonnees aan door toptitels exclusief zelf aan te bieden.

Zowel de volledige seizoenen 1 tot en met 5—beoordeeld met een fenomenale 9,2 uit 500.000 stemmen op IMDb en daarmee de #14 best scorende serie aller tijden—als het fonkelnieuwe seizoen 6. Daarbij kun je elke week genieten van een nieuwe episode. Voor de volledige planning van content bekijk je ook het overzicht van nieuwe titels op HBO Max Nederland in september en oktober.

In het zesde seizoen van Rick and Morty gaan de twee verder waar ze gebleven waren, ze zitten namelijk nog steeds in zak en as. Zal het ze lukken om zichzelf uit het slop te trekken en meer avonturen te beleven? Of zullen ze verzwolgen worden door een zee van pis? Wie zal het zeggen?! Pis! Familie! Intrige! Een stelletje dinosaurussen! Nog meer pis!

Meer informatie over de serie: verhaal en trailer

Rick and Morty is de met Emmy® awards bekroonde comedyserie van Adult Swim waarin een gestoorde maar geniale geleerde zijn verlegen kleinzoon in wekelijkse afleveringen van een half uur het universum doorsleurt op allerlei bizar gevaarlijke avonturen. Rick Sanchez woont bij de familie van zijn dochter Beth en sleept haar, zijn schoonzoon Jerry, zijn kleindochter Summer en zijn kleinzoon Morty continu mee op intergalactische uitjes.

TitelRick and Morty
SoortSerie
Jaar2013-
Duur6 seizoenen
CategorieAnimatie, Avontuur, Komedie
IMDb9,2 uit 496.000 stemmen
MakersDan Harmon, Justin Roiland
CastJustin Roiland, Spencer Grammar, Chris Parnell, Sarah Chalke, Kari Wahlgren, Dan Harmon, Maurice Lamarche, Tom Kenny, Brandon Johnson

Synopsis: HBO Max