Wanneer komt ‘Resident Evil’ seizoen 2 op Netflix?

Hoewel de nieuwste Netflix-horrorserie Resident Evil door critici niet erg goed ontvangen wordt, is de serie wel erg populair op Netflix. Sinds de lancering op 14 juli 2022 vind je hem in tientallen landen bovenaan in de top 10 populairste series. Ook in Nederland staat Resident Evil op de eerste plek. Daarom krijgen we al direct vaak de vraag: wanneer komt Resident Evil seizoen 2 op Netflix? Wij beantwoorden hem in dit artikel. Ook vind je hier alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Resident Evil seizoen 2 op Netflix Nederland?

Resident Evil is al sinds de jaren negentig niet meer uit de gamewereld weg te denken en met deze live-actionserie is er weer een gloednieuwe adaptie aan de franchise toegevoegd. De serie wordt op dit moment ontzettend goed bekeken op Netflix, waardoor de kans op een tweede seizoen een stuk groter wordt. Toch heeft de streaminggigant op dit moment nog niks officieels naar buiten gebracht over Resident Evil seizoen 2.

De showrunner Andrew Dabb, die eerder verantwoordelijk was voor de populaire serie Supernatural, ziet een vervolg overigens wel zitten. In een interview met TVLine zei hij hier het volgende over:

“We hebben de keuze gemaakt om in seizoen 1 slechts het topje van de ijsberg te tonen als het gaat om het spelverhaal. Als we het geluk hebben om een tweede seizoen te mogen maken, dan zul je veel meer game-elementen in de show terug zien komen.”

Ook laat hij weten dat het de wens van de makers is om iedere 18 maanden met een nieuwe show te komen. Dit zou betekenen dat we het tweede seizoen van Resident Evil over 18 maanden kunnen verwachten, aan het einde van 2023. We vermelden hierbij echter nogmaals dat nog niets is bevestigd over de releasedatum, dus de meest up-to-date informatie hierover ontvang je via je mail en door onze website en social-media kanalen in de gaten te houden.

Waar gaat het verhaal van Resident Evil over?

Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

TitelResident Evil
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
GenreSciencefiction, Horror, Actie
IMDb3,6 uit 13.000 stemmen
MakersAndrew Dabb
CastElla Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Lance Reddick, Paola Núñez
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Resident Evil seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We hebben nog geen nieuws over een mogelijk derde seizoen van Resident Evil. Als het aan de makers ligt, komt dit er dus wel aan, maar officiële berichtgeving is hierover nog niet gedeeld. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

Welke teaser of trailer is er van Resident Evil seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van het mogelijke tweede seizoen, maar je kunt de beelden van het eerste seizoen van de serie wel hieronder bekijken om alvast in de stemming te komen.

Resident Evil | Official Trailer | Netflix

Veelgestelde vragen

  • Waar kun je de serie Resident Evil online kijken?

    Resident Evil is een Netflix Original-serie en is daarom enkel en alleen op deze streamingdienst te zien. De serie zal dan ook niet in de toekomst naar Disney+, Amazon Prime Video, Videoland of een ander video on demand-platform komen.

  • Wanneer komt seizoen 2 van Resident Evil op Netflix in Nederland?

    Momenteel is nog niet bekend wanneer het mogelijke tweede seizoen van de horrorserie Resident Evil op Netflix zal verschijnen. Als er nog een tweede seizoen komt, verwachten we die rond eind 2023 – begin 2024 op de streamingdienst. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend is.


Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.