Komt er een ‘Resident Evil’ seizoen 2 op Netflix?

Hoewel de nieuwste Netflix-horrorserie Resident Evil door critici niet goed ontvangen werd, was de serie wel erg populair. Sinds de lancering op 14 juli 2022 vond je hem in tientallen landen bovenaan in de top 10 populairste series. Ook in Nederland stond Resident Evil op de eerste plek. Daarom kregen we al direct vaak de vraag: komt er een Resident Evil seizoen 2 op Netflix? Wij geven hier het verlossende antwoord.

Komt er een Resident Evil seizoen 2 op Netflix Nederland?

Resident Evil is al sinds de jaren negentig niet meer uit de gamewereld weg te denken en met deze live-actionserie werd er weer een gloednieuwe adaptie aan de franchise toegevoegd. De serie werd vanaf het begin ontzettend goed bekeken op Netflix, waardoor de kans op een tweede seizoen een stuk groter leek. Toch heeft de streaminggigant in augustus laten weten dat er geen tweede seizoen gaat komen.

Dit tot teleurstelling van showrunner Andrew Dabb, die een vervolg wel zag zitten. In een interview met TVLine had hij hier het volgende over gezegd:

“We hebben de keuze gemaakt om in seizoen 1 slechts het topje van de ijsberg te tonen als het gaat om het spelverhaal. Als we het geluk hebben om een tweede seizoen te mogen maken, dan zul je veel meer game-elementen in de show terug zien komen.”

Ook liet hij weten dat het de wens van de makers was om iedere 18 maanden met een nieuwe show te komen. Toch waren de reacties niet goed genoeg voor Netflix om voor een verlenging te gaan. Zo werd de serie met een 3,9 (uit 37.000 stemmen) beoordeeld op IMDb en was er een Average Audience Score van slechts 26% op Rotten Tomatoes. Bovendien daalden de kijkcijfers na de goede eerste twee weken ook te snel. Helaas!

Waar gaat het verhaal van Resident Evil over?

Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

TitelResident Evil
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
GenreSciencefiction, Horror, Actie
IMDb3,6 uit 13.000 stemmen
MakersAndrew Dabb
CastElla Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Lance Reddick, Paola Núñez
KijkenBekijk direct op Netflix

Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.