Netflix cancelt nóg een populaire serie na slechts één seizoen

The Society, First Kill, CursedNetflix is niet bang om er bij populaire series tóch na slechts één seizoen de stekker uit te trekken. Nu komt alweer een goed bekeken serie tot zijn einde. Het gaat om de live action-horrorserie Resident Evil, die halverwege juli aan het aanbod van de streaminggigant werd toegevoegd.

Netflix-serie ‘Resident Evil’ krijgt geen tweede seizoen

Onlangs heeft Netflix bekendgemaakt dat de horrorserie Resident Evil niet terugkeert voor een tweede seizoen. Op 14 juli 2022 werd deze live action-serie gelanceerd, en direct verscheen deze in tientallen landen bovenaan in de top 10 van populairste series. Ook in Nederland stond de serie een geruime tijd op de eerste plaats.

De showrunner Andrew Dabb, die eerder verantwoordelijk was voor de populaire serie Supernatural, zag een vervolg daarom ook wel zitten. In een interview met TVLine zei hij hier het volgende over:

“We hebben de keuze gemaakt om in seizoen 1 slechts het topje van de ijsberg te tonen als het gaat om het spelverhaal. Als we het geluk hebben om een tweede seizoen te mogen maken, dan zul je veel meer game-elementen in de show terug zien komen.”
– Showrunner Andrew Dabb

Ook liet hij weten dat het de wens van de makers was om iedere 18 maanden met een nieuwe show te komen. Toch vond Netflix dat de serie niet goed genoeg ontvangen werd om hiermee akkoord te gaan en hebben zij besloten de stekker er na één seizoen uit te trekken.

‘Resident Evil’ werd veel bekeken, maar wisselend ontvangen

Dat Netflix deze serie cancelt, is op zich niet heel verrassend. Ondanks dat er alleen in de eerste week al meer dan 72 miljoen uur naar de serie gekeken werd, waren de reacties wisselend—met meer negativiteit dan positiviteit. Zo werd de serie met een 3,9 (uit 37.000 stemmen) beoordeeld op IMDb en was er een Average Audience Score van slechts 26% op Rotten Tomatoes.

Bovendien zakte de serie in de derde week al compleet uit de top 10 van meest populaire series. Ter vergelijking: hitserie Stranger Things is op dit moment nog steeds in de Nederlandse top 10 te vinden, terwijl de meest recente afleveringen op 1 juli 2022 gelanceerd werden. Dit is dus al bijna negen weken geleden. Verrassend dat Resident Evil niet terugkeert, is het dus niet. Maar voor de fans van de serie is het natuurlijk wel heel jammer.

Meer informatie over de serie

Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

TitelResident Evil
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Horror, Actie
IMDb3,9 uit 37.000 stemmen
RegisseurAndrew Dabb
CastElla Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Lance Reddick, Paola Núñez
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.