SkyShowtime heeft ‘Renfield’ met Nicolas Cage aan het aanbod toegevoegd

Nicolas Cage is Graaf Dracula. Renfield is zijn hulpje. De trouwe dienaar is de toxische relatie die hij met zijn baas heeft helemaal zat en probeert zich aan zijn greep te ontworstelen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dracula doet er alles aan om Renfield terug te pakken. En dit levert een heerlijke horrorkomedie op die je sinds dit weekend op SkyShowtime streamt.

Dracula is de toxische baas van Renfield

Dracula kennen we natuurlijk allemaal, maar zonder zijn hulpje Renfield zou het allemaal een stuk lastiger worden. Als Renfield er dus klaar mee is om steeds maar weer slachtoffers aan te moeten leveren en besluit uit de schaduw van zijn baas te stappen, laat Dracula het daar niet bij zitten. Het blijkt ontzettend lastig om een toxische relatie achter je te laten.

Renfield heeft hoofdrollen voor Nicholas Hoult (The Menu), Nicolas Cage en Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of Ten Rings). Kijkers waren er ontzettend enthousiast over. Zo vindt 79% van de stemmers op Rotten Tomatoes dit een aanrader. De horrorkomedie wordt onder meer uniek, heel grappig en zeer vermakelijk genoemd.

‘Renfield’ staat nu op SkyShowtime

SkyShowtime heeft Renfield op zaterdag 9 december aan het aanbod toegevoegd. Eindelijk is de film dus zonder aanvullende kosten te streamen met een abonnement op het video on demand-platform. Eerder kon je hem ook al bij Pathé Thuis vinden, maar daar kon je hem alleen kopen of huren.

Dit is niet de enige nieuwe titel die SkyShowtime-abonnees in december mogen verwelkomen. Zo kwam de film Fast X op 4 december naar de streamingdienst en staat Transformers: Rise of the Beasts op 15 december op het programma. Daarnaast kunnen we uitkijken naar de start van Lawmen: Bass Reeves, een splinternieuwe serie. Hierin worden we meegenomen in het leven van een van de grootste helden van het Wilde Westen, die een gigantische stempel gedrukt heeft op de Amerikaanse geschiedenis. Je bekijkt het vanaf 18 december.

Meer informatie over de film

In dit moderne griezelverhaal over Dracula’s trouwe dienaar speelt Nicholas Hoult de hoofdrol van Renfield, het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis, Dracula (Oscarwinnaar Nicolas Cage). Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen.

TitelRenfield
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Horror
RegisseurChris McKay
CastNicolas Cage, Nicholas Hoult, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.