Luistertips: 5 heerlijke podcasts over reizen

Oogverblindende films en series voeden misschien al wel je wanderlust, maar het beeld dat je in je eigen hoofd kunt schetsen tijdens een podcast over reizen is mogelijk net zo bijzonder. In dit overzicht vind je een paar van onze tips: 5 podcasts over reizen die het luisteren waard zijn.

Top 5: tips voor fantastische podcasts over reizen

Hieronder vind je onze top 5 van podcasts over reizen om bij weg te dromen. Ze zijn allemaal te vinden op je favoriete podcastapps, waaronder Podimo, Spotify en Apple Podcasts. We laten bij elke titel ook weten of het gaat om een Nederlandstalige of Engelstalige productie en we hebben een knop toegevoegd om direct te beginnen met luisteren.

5. Reisgenoten – Nederlandstalig

Niels de Jager en Daisy Scholte zijn allebei groot fan van het maken van de meest avontuurlijk reizen. Samen bespreken ze welke inspirerende bestemmingen nog hoog op hun lijstje staan en ze vertellen elkaar de meest hilarische en intrigerende reisverhalen. Daarnaast geven ze ook tips voor verschillende locaties.

4. No Shitting In The Toilet – Engelstalig

Peter Moore is een bestselling reisauteur en naast het maken van zijn podcast schreef hij dan ook onder andere het gelijknamige boek No Shitting in the Toilet. Met een flinke dosis humor en een oneerbiedige kijk op de wereld van het reizen, bespreekt hij met reizigers en experts allerlei verhalen op het gebied van een bepaald onderwerp. Dat verschilt per episode en kan bijvoorbeeld gaan over muziek, fietsen, Cuba of hostels.

3. Backpacker Radio – Engelstalig

Fan van lange afstanden hiken en backpacken over de hele wereld? Dan is Backpacker Radio echt wat voor jou. Deze Engelstalige podcast reist met je af van de Appalachian Trail naar de Pacific Crest en alles ertussenin. Zach Davis en Juliana Chauncey bespreken allerlei fantastische paden om aan je reislijst toe te voegen. Ze hebben het daarnaast gerelateerd aan hun hoofdonderwerp ook over het nieuws, de cultuur onderweg, tips, eten en nog heel veel meer. Op het moment van schrijven komen er nog steeds wekelijks nieuwe afleveringen online.

2. Extra Pack of Peanuts Travel Podcast – Engelstalig

Travil Sherry is een rasondernemer, maar daarnaast ook een échte wereldreiziger. Hij wordt ook wel omschreven als ‘Rick Steves voor de nieuwe generatie’ en leert jou in zijn podcast alles over de manier om meer te reizen en minder geld uit te geven. Zo heeft hij het over het meest optimale gebruik van Air Miles, het scoren van de goedkoopste hotels, efficiënt inpakken en nog veel meer. Dit doet hij onder andere door interviews af te nemen met grote namen in de reiswereld, waaronder Chris Guillebeau, Bruce Poon Tip en AJ Jacob.

1. De Grote Podcastlas – Nederlandstalig

Je kunt De Grote Podcastlas zien als de audioversie van de atlas, gemaakt door drie geografen. Elke week nemen Max, Leon en Hugo je mee op reis naar een ander land waar ze je van alles over vertellen. Aan de hand van een aantal vaste thema’s in drie blokken vertellen ze je de mooiste verhalen en de meest opvallende feitjes. Van Tadzjikistan tot Duitsland en van Zuid-Korea tot Tuvalu. Waarin zijn andere landen het beste? Waarin het slechtste? Wat is voor hun een stroopwafels en wat is hun koningsdag? Wie is hun Erasmus en wie is hun Cruijff? Eigenlijk gewoon alles waarvan je zou willen dat het vroeger in je atlas stond.

Kijktips: films, series en tv-programma’s over reizen

Ben je niet alleen gek op podcasts, maar ook op films, series en tv-programma’s? Dan hebben we goed nieuws voor je, want bij Streamwijzer weten we natuurlijk ook alles over de Nederlandse videodiensten en het aanbod van bijzondere content over reizen.

Een greep uit onze kijktips over reizen: bij NLZIET geniet je natuurlijk door de uitzending gemist functie middels online tv-kijken van alle 14 seizoenen van het oogverblindende programma 3 op Reis. Verder kijk je nu hier naar Into the Wild (2007) bij de streamingdienst Pathé Thuis, een film over de pas afgestudeerde Christopher die op zoek gaat naar avontuur en zonder bezittingen zijn weg probeert te vinden in de wildernis van Alaska. Ten slotte nog een serietip voor liefhebbers van lekker eten: kijk 2 seizoenen van Anthony Bourdain: No Reservations, nu te streamen bij discovery+.

Meer podcasts bij Podimo

Een deel van de bovenstaande podcasts is te beluisteren via al je favoriete podcastapps, terwijl andere producties momenteel exclusief bij Podimo te vinden zijn. In ons artikel over de podcasts in het aanbod van Podimo praten we je bij over andere titels die er momenteel op staan. Van de Zelfspodcast tot Man man man, de podcast en van De Juice Show tot Moorden in het Noorden.

Blijf je daarnaast graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van streaming? Dan updaten we je wekelijks via je mail over de meest recente gebeurtenissen en kijktips. Het is daarnaast ook mogelijk om ons op social media te volgen voor berichtgeving. Zo delen we op de Instagram-pagina van Streamwijzer Podcasts allerlei updates. Alvast veel luisterplezier gewenst.


Afbeelding ter illustratie