TikTok-sensatie ‘Red, White and Royal Blue’ is een film en je bekijkt hem nú

Als je weleens op BookTok te vinden bent, dan zal je Red, White and Royal Blue vast wel kennen. Dit heerlijke boek van Casey McQuiston is een echte hit en dat is niet zonder reden: het draait namelijk om de verboden liefde tussen de prins van Engeland en de First Son van de Verenigde Staten. Bereid je dus maar voor op drama en intriges. Het boek is verfilmd en vanaf vandaag kijk je eindelijk naar het eindresultaat op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Verboden liefde in ‘Red, White and Royal Blue’

Alex Claremont-Diaz is de zoon van de eerste vrouwelijke president van de VS, Henry is de Britse prins. Ze kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar toch hebben ze één ding gemeen: dat ze elkaar intens haten. Wanneer hun onderlinge rivaliteit uitmondt in een internationale crisis, besluiten hun families om een nepvriendschap te creëren om de gemoederen te bedaren. Als de twee jongens echter geforceerd tijd samen doorbrengen, blijken ze toch meer bij elkaar te passen dan ze aanvankelijk dachten. Maar de relatie tussen een prins en een First Son is natuurlijk not done

Red, White and Royal Blue is dus gebaseerd op de bestseller van Casey McQuiston. De hoofdrollen worden vertolkt door Nicholas Galitzine (Purple Hearts) en Taylor Zakhar Perez (The Kissing Booth 2), met andere rollen voor onder meer Uma Thurman (Kill Bill), Stephen Fry (V for Vendetta) en Sarah Shahi (Black Adam).

Drie redenen om de film te kijken:
1️⃣ Gebaseerd op gigantische TikTok-hit en New York Times-bestseller
2️⃣ Rollen voor topacteurs als Uma Thurman en Stephen Fry
3️⃣ Het verhaal zit vol (queer) romantiek, politieke intriges en humor

De boekverfilming is nú te zien

Amazon Prime Video heeft de film vandaag, op vrijdag 11 augustus, toegevoegd aan het aanbod. Vandaag is ook het tweede seizoen van de bloedstollende serie Cruel Summer verschenen bij de streamingdienst.

Red, White, & Royal Blue - Official Trailer | Prime Video

Meer informatie over ‘Red, White and Royal Blue’

Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez), de zoon van de eerste presidente van de Verenigde Staten (Uma Thurman), en prins Henry van Groot-Brittannië (Nicholas Galitzine) hebben veel gemeen: verbluffende looks, onweerstaanbare charme, internationale populariteit… en een totale minachting voor elkaar. Gescheiden door een oceaan is hun langdurige vete nooit echt een probleem geweest, totdat een rampzalige – en zeer publieke – confrontatie tijdens een koninklijk evenement voer wordt voor de roddelpers en een potentiële wig drijft tussen de Amerikaanse en Britse betrekkingen op het slechtst mogelijke moment.

Om de schade te beperken, dwingen hun machtige families en begeleiders de twee rivalen in een geënsceneerde “wapenstilstand”. Maar als de ijzige relatie van Alex en Henry onverwacht begint te ontdooien tot een voorzichtige vriendschap, leidt de wrijving die tussen hen bestond tot iets dat dieper gaat dan ze ooit hadden verwacht.

TitelRed, White and Royal Blue
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 58 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Romantiek
RegisseurMatthew López
CastJemma Redgrave, Thomas Flynn, Bridget Benstead, Nicholas Galitzine, Ellie Bamber, Taylor Zakhar Perez, Rachel Hilson, Uma Thurman, Sarah Shahi, Annabella King, Aneesh Sheth, Akshay Khanna

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.