Staat of komt de serie ‘Red Light’ (2020) op Netflix?

Het is meer dan een jaar geleden dat de dramaserie Red Light, met in de hoofdrollen Carice van Houten en Halina Reijn, op televisie verscheen en nog steeds krijgen we er vaak vragen over. De vraag die het meest gesteld wordt: staat Red Light op Netflix? Of is de serie op een andere streamingdienst te bekijken? In dit artikel geven we je alle antwoorden.

Komt of staat de serie Red Light op Netflix?

⛔️ Red Light op Netflix bekijken is op dit moment helaas niet mogelijk. We verwachten ook dat dit in de toekomst niet snel tot de mogelijkheden zal behoren. De serie is namelijk ontstaan uit een samenwerking tussen BNNVARA en VTM. Zij zouden dan de (tijdelijke) uitzendrechten aan Netflix moeten verkopen. Het blijft echter altijd een toekomstige mogelijkheid.

Red Light online kijken vanuit Nederland

Bekijk direct Red Light bij NLZIET. Dit is op het moment van schrijven de enige locatie waar de serie te streamen is in Nederland, via de videodienst van de NPO. Op grote streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+ kun je de serie momenteel dus niet vinden. Bovendien kijk je via NLZIET 14 dagen gratis naar Red Light en andere populaire films en series.

Komt er een Red Light seizoen 2 of blijft het bij één seizoen?

Of er een tweede seizoen van de populaire serie verschijnt, is op dit moment nog niet bekend. In het eerste seizoen volgen we drie vrouwen die elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. De levens van sekswerker Sylvia (Carice van Houten), sopraanzangeres Esther (Halina Reijn) en rechecheur Evi (Maaike Neuvelle) kruizen elkaar als de echtgenoot van Esther vermist raakt. De serie werd geproduceerd door Van Houten en Reijn. Ook andere bekende acteurs als Beppie Melissen, Jacob Derwig en Bilal Wahib spelen een rol.

De bekroonde serie, waarmee op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor beste serie in de wacht werd gesleept, was razend populair. De rechten van de serie werden bovendien al verkocht aan diverse landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Engeland. De kans dat de serie verlengd wordt is dus zeker aanwezig, maar op dit moment is hier nog niks over naar buiten gebracht. Wij houden je natuurlijk wel op de hoogte, dus houd onze nieuwspagina of social media-kanalen zeker in de gaten.

Verhaal en informatie van de serie

Drie vrouwen verliezen zichzelf, en vinden elkaar, in de wereld van prostitutie en mensenhandel.

TitelRed Light
Jaar2020
SoortSerie
Duur10 afleveringen
TaalNederlands
CategorieDrama, Thriller
IMDb7,1 uit 1.400 stemmen
RegisseurAnke Blondé en Wouter Bouvijn
CastCarice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville, Jacob Derwig, Geert Van Rampelberg, Koen de Bouw, Robert de Hoog, Joren Seldeslachts, Beppie Melissen, Bilal Wahib

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.