Nog nooit was de politieke familie zo open als in ‘Trump: Unprecedented’

Donald Trump is met recht de meest spraakmakende president van de Verenigde Staten aller tijden te noemen, maar achter hem staat een politieke familie die als een geoliede machine samenwerkt. In de driedelige documentaireserie Trump: Unprecedented op discovery+ krijgen we een uniek inkijkje in de bijzondere gezinssituatie door interviews met de familie Trump voor, tijdens en na de Amerikaanse verkiezingen van 2020. Wij namen een kijkje en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie | ‘Trump: Unprecedented’ op discovery+

Wat weten we als Nederlanders nou eigenlijk écht over de Amerikaanse verkiezingen? Na ons Nederlandse politieke systeem lijkt in de media de meeste nadruk te liggen op de Verenigde Staten, maar veelal blijft het bij rapportage over de rode draad door verkiezingscampagnes en natuurlijk de gebeurtenissen die veel stof doen opwaaien. Discovery besloot dit patroon te doorbreken en wist met haar camera’s exclusieve toegang te verkrijgen tot de familie Trump tijdens de laatste momenten van de verkiezingscampagne van 2020 en de periode direct na de uitslag. Belangrijk om te benoemen: President Trump, zijn familie en zijn adviseurs hadden geen redactionele controle over het maken van deze documentaireserie.

Normaal gesproken zien we vooral veel spraakmakende filmpjes en uitspraken op social media van Donald Trump voorbijkomen, maar in Trump: Unprecedented neemt bijna de hele familie plaats voor de camera. We spreken niet alleen de president, maar ook zonen Don Jr. en Eric. Daarnaast geven tevens Ivanka en haar man Jared exclusieve interviews in het heetst van de strijd. Dit wekt de indruk van een persoonlijk inkijkje in de familiesituatie, maar al snel blijkt dat de politieke machine die de familie Trump heet dondersgoed weet waar ze mee bezig zijn. Een docuserie is uitstekende reclame. En een investering in de toekomst van de familie, juist ook als ze de aanstaande verkiezing niet zouden winnen.

De chronologische opbouw van de serie houdt het overzichtelijk en boeiend, omdat je stap voor stap meegenomen wordt door de rollercoaster waarin de politiek zich maandenlang bevindt. Eerst ontdekken we in The Roar wat de rol en achtergrond van Trumps gebrul in aanloop naar de verkiezingsperiode is, maar ook hoe ernstig de situatie achter zijn sterke façade werd na de spoedopname van de president met COVID-19. Na zijn herstel worden we in Chaos and Madness meegenomen in de eindsprint naar verkiezingsdag en Donalds beginnende wantrouwen in een eerlijke strijd. Ten slotte zien we in The Kindling hoe hij zijn verlies weigert te geloven, maar ook hoe de opmars naar de historische en schokkende bestorming van het Capitool verloopt.

Het is niet voor niets dat deze serie wereldwijd trending is op discovery+, want de makers geven een uniek inkijkje in een intrigerende politieke wereld. Wil je je eindelijk eens meer te weten komen over de Amerikaanse verkiezingen, maar vooral ook de familie Trump beter leren kennen? Dan is deze documentaireserie een uitstekende kijktip voor jou.

Waar en sinds wanneer is ‘Trump: Unprecedented’ online te zien?

Op zondag 10 juli 2022 werd de volledige documentaireserie Trump: Unprecedented wereldwijd gelanceerd door discovery+, waardoor alle abonnees er nu naar kunnen kijken. Het betreft een Original realityserie van de streamingdienst, wat betekent dat hij niet op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland te zien is of zal zijn.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen, UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Discovery+ kreeg de unieke kans om Donald Trump en zijn naaste familieleden te volgen in de zes weken voor de verkiezingen van 2020 en de roerige periode erna – inclusief het laatste interview dat Trump gaf als president. De documentaire Trump: Unprecedented geeft zo een intrigerend inkijkje in de gedachtewereld en werkwijze van een van de opvallendste presidenten ooit en laat de hechte band zien tussen hem en zijn kinderen die de belangrijkste leden waren van zijn campagneteam.

TitelTrump: Unprecedented
SoortSerie
Jaar2022
TaalEngels
Duur1 seizoen van 3 afleveringen
CategorieDocumentaire
KijkenBekijk direct bij discovery+

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery