Recensie: The Witcher (Netflix Original serie, 2019)

De redactie van Streamwijzer had geluk! Als één van de eersten kregen wij de eer om een kijkje te nemen naar het eerste seizoen van de nieuwste Netflix Original: The Witcher.

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken, waar eerder ook erg populaire games van verschenen. Al vanaf de bekendmaking werd de serie gebombardeerd tot de nieuwe Game of Thrones. Maakt het die verwachtingen waar? Één ding is zeker als je begint aan The Witcher: spektakel is gegarandeerd.

Verhaal en trailer van The Witcher

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

The Witcher is ook op IMDb te vinden.

Introductie van hoofdpersonages: Geralt, Yennefer en Ciri

Je kunt je lot niet ontvluchten alleen omdat je er bang voor bent. Zo introduceert Netflix de personages van het eerste seizoen van The Witcher. In drie geweldige bonus trailers – gefocust op Geralt, Yennefer en Ciri – krijg je nu alvast een extra inkijkje in de achtergrond van de hoofdpersonages van The Witcher.

Geralt – Created by Fear

Geralt van Rivia wordt gespeeld door Henry Cavill. Hij is een zogenaamde Witcher met als bijnaam The Butcher of Blaviken. Bekijk hieronder de introductie van Geralt.

Yennefer – Created by Power

Yennefer van Vengerberg wordt gespeeld door Anya Chalotra. Onderschat haar niet op haar uiterlijk, want ze bestaat uit pure kracht. Bekijk hieronder de introductie van Yennefer.

Ciri – Created by Prophecy

Princess Cirilla wordt gespeeld door Freya Allan. Ook al doet het uiterlijk van de Lion Cub of Cintra misschien anders geloven, zij is voorbestemd voor iets groots. Bekijk hieronder de introductie van Ciri.

Eerste indruk van The Witcher

Welkom in het Continent! In deze wonderbaarlijke wereld struint de Butcher of Blaviken – Geralt of Rivia – door oogstrelende landschappen om bizarre monsters te slachten. Hij is een zogeheten Witcher en staat centraal in het verhaal, maar is zeker niet de enige. Geralt’s pad raakt verbonden met dat van magiër Yennefer en prinses Ciri.

The Witcher is een puur kunststuk, waar Netflix duidelijk erg veel tijd en geld in heeft gestoken. De kracht van de serie is naar ons idee ontstaan door de combinatie van een spannend verhaal en betoverende animaties. Maar bovenal: waanzinnige actiescènes!

Een spannend verhaal

Wie de boeken heeft gelezen of de games heeft gespeeld is van de kracht van het verhaal al op de hoogte. Het is niet voor niets dat ze beiden zo populair zijn geworden. Je wordt meegesleurd in de avonturen van de hoofdpersonages en de quests die zij doormaken. Zo voelt het tijdens het kijken van de serie bijna alsof je zelf de game aan het spelen bent.

Betoverende animaties

De kracht van een filmgigant als Netflix is terug te zien in de levensechte animaties. Om van The Witcher een succesvolle serie te maken is het essentieel om monsters en mutanten haarscherp op beeld te hebben staan. Ook dat heeft Netflix zich goed gerealiseerd. We zullen ons niet uitlaten over de verschillende beesten en wezens, maar kunnen je garanderen dat ze uit je scherm zullen springen. Ijzersterk werk.

The Witcher Netflix Hoe Laat Tijd

Waanzinnige actiescènes

Toch vallen de eerste twee punten in het niet vergeleken met de actiescènes in The Witcher. We kunnen ons niet voorstellen hoeveel training de acteurs gehad moeten hebben om deze scènes in één shot op camera te krijgen, maar hebben er grote bewondering voor. Je kunt het het beste met je eigen ogen bekijken, maar geloof ons vooralsnog maar op ons woord. Wij hebben even teruggespoeld om er een tweede keer van te genieten…

Conclusie: The Witcher moet je gezien hebben!

Gebombardeerd worden als de nieuwe Game of Thrones is gevaarlijk. Dat zijn grote schoenen om te vullen. Toch snappen we het idee achter de vergelijking wel na het zien van de eerste afleveringen van The Witcher. Het verhaal uit de boeken is net als bij Game of Thrones erg sterk en in de animaties lijkt net als bij Game of Thrones veel tijd en geld te zijn gestoken. Bovendien benadrukken we nog maar eens dat de gevechten – net als bij Game of Thrones – absoluut legendarisch zijn.

Gelukkig lijkt het erop dat het na het eerste seizoen nog niet gedaan zal zijn met de serie. Zolang The Witcher populair genoeg wordt, is er nog meer dan genoeg van de verhaallijn over om een langlopende hitserie te worden. Persoonlijk twijfelen wij niet aan een bejubelde ontvangst na het zien van de eerste afleveringen.

Zorg dus dat je zo snel mogelijk de bank opzoekt, want alle acht de afleveringen van The Witcher seizoen 1 zijn nu op Netflix Nederland te zien. Dat wordt 8 uur lang bingewatchen, geniet ervan!