Recensie: nieuwste James Bond-film ‘No Time to Die’ (nu te zien bij Pathé Thuis)

De nieuwste James Bond-film ‘No Time to Die’, met het allerlaatste optreden van Daniel Craig als 007, is sinds afgelopen vrijdag te huur bij Pathé Thuis. Natuurlijk namen wij direct een kijkje bij deze fenomenale actiefilm uit 2021 en in dit artikel vind je onze recensie.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Recensie: ‘No Time to Die’ (2021)

Natuurlijk zijn we het gewend van James Bond-films, maar wat direct opvalt aan No Time to Die is dat het weer een échte Hollywoodfilm is. IJzersterke acteurs, fantastische actiescènes en emotionele rollercoasters passeren de revue. Op de één of andere manier kunnen we de aaneenschakeling van filmclichés in 007-films toch altijd weer waarderen.

Zorg wel dat je de film in HD huurt en op een goede televisie bekijkt, want dat is hij zeker waard. Je krijgt spontaan zin om te googlen waar alle scènes van No Time to Die zijn opgenomen en een last-minute ticket te boeken. Daarnaast doe je het natuurlijk voor de explosies, special effects en achtervolgingen door oogverblindende landschappen. Want ook die kun je weer allemaal van je bingokaart afstrepen. Nog één extra schepje actie erbovenop had van ons wel gemogen, maar dat wordt goedgemaakt door een uiterst intrigerende verhaallijn.

Daniel Craig schittert zoals we hem kennen in zijn rol als 007, maar we zijn vooral diep onder de indruk van het magistrale optreden van ‘bad guy’ Rami Malek. De meeste mensen zullen hem kennen als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody (binnenkort te zien op Netflix). Wij hopen in ieder geval dat hij de komende jaren nog veel enorme rollen op zijn naam mag schrijven. En wat Craig betreft: hij krijgt een waardig einde aan zijn 15-jarige James Bond-carrière. Maar daar zullen we niet te veel over verklappen.

Nieuwste James Bond-film is sinds februari te zien bij Pathé Thuis

Eigenlijk zou No Time to Die al begin 2020 in de bioscoop verschijnen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Daardoor werd de film maar liefst 16 maanden uitgesteld, wat naar schatting enkele tientallen miljoenen heeft gekost. Op 30 september 2021 was het voor het eerst mogelijk om de film in de bioscoop te bekijken, waarna de streaming première gepland stond voor 4 februari 2022. Toen was het alleen nog mogelijk om NTTD te kopen, maar sinds afgelopen vrijdag (18 februari) is hij ook te huur vanaf €4,99.

Naast No Time to Die kun je bij Pathé Thuis ook de rest van de volledige collectie van 25 James Bond-films streamen. Op het moment van schrijven zijn de films in Nederland niet te bekijken bij een SVOD-dienst als Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ of Videoland.

No Time to Die (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

TitelNo Time to Die
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 34 minuten
CategorieActie, Avontuur, Thriller
IMDb7,3 uit 313.000 stemmen
RT Tomatometer83% uit 407 recensies
RT Audience Score88% uit 10.000+ stemmen
RegisseurCary Joji Fukunaga
CastDaniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright

Synopsis: Universal Pictures International