Recensie: autoserie ‘Million Dollar Wheels’ met de Amerikaanse rich and famous op discovery+

Sinds een paar weken kunnen autoliefhebbers op discovery+ genieten van de gloednieuwe serie Million Dollar Wheels. Wij besloten om een kijkje te nemen en in dit artikel vind je onze recensie van het autoprogramma met de Amerikaanse ‘rich and famous’.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Recensie: ‘Million Dollar Wheels’ op discovery+

Verwacht bij dit programma geen verkapte versie van Top Gear of informatieve autodocumentaire, want Million Dollar Wheels is écht een realityserie. We maken kennis met de autohandelaren van de Amerikaanse sterren: RD Whittington, Melissa Perry en Chadwick Hopkins. De drie handelaren gooien al hun charmes en verkoopkunsten in de strijd om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden, maar ook om elkaars klantenbestand te kapen. Ze zijn hier zo’n groot deel van de dag mee bezig dat hun werk hun complete leven is gaan vormen en beheersen. Discovery laat dan ook zien dat het werk buiten de reguliere uren tevens afspraken met vrienden weet te verstoren.

Het is boeiend om te zien dat social media zo’n enorme invloed heeft gekregen in het werk van de autohandelaren. Daarnaast zijn de bedragen die in deze sales omgaan duizelingwekkend. Het wordt voor ons als Hollanders (“doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”) dan ook ietwat vervelend wanneer de drie gaan opscheppen over hoeveel geld ze (willen) verdienen met hun deals en een inkijkje geven in de mate waarin geld van essentieel belang is in hun levens. Op het vlak van inkomsten willen ze dan ook écht niet onderdoen voor de concurrentie.

Million Dollar Wheels kun je direct aanraden aan al je vrienden die helemaal weg zijn van de meest exclusieve en dure Mclaren’s, Lamborghini’s en handgemaakte Rolls Royce’s. Er worden een paar absolute parels verkocht, maar de verkopers gaan ook heel wat dikke wagens in opdracht ‘customizen‘. Daardoor zul je auto’s voorbij zien komen die je naar alle waarschijnlijkheid nog nooit ergens in een autoblad zien staan. Daarnaast is dit programma tof om te checken voor wie alle Amerikaanse supersterren bij naam en gezicht kent, want in dit programma krijg je een inkijkje in de manier waarop ze hun geld uitgeven aan extreme luxeproducten.

Million Dollar Wheels Jamie Foxx Discovery Plus
Serie: Million Dollar Wheels | Beeld: Discovery

Bekijk alvast de trailer

Je kunt alvast een idee krijgen van deze nieuwe serie door de trailer te bekijken. Die werd namelijk tegelijkertijd met de bekendmaking van de serie al via YouTube door discovery+ gedeeld. Kijk hem nu hieronder.

Vanaf 28 februari is elke week een aflevering van ‘Million Dollar Wheels’ exclusief op discovery+ te zien

Ben je nu ook benieuwd naar dit nieuwe autoprogramma op discovery+? Dan kun je zelf een kijkje nemen. Million Dollar Wheels is wekelijks hier op de officiële website van discovery+ te zien, waar elke maandag een nieuwe aflevering online verschijnt om 00:00 uur ’s nachts.

Je kunt een abonnement 7 dagen gratis uitproberen, waarna je €3,99 per maand betaalt (of €5,99 wanneer je ook toegang wilt krijgen tot de sportcontent, waaronder UFC, tennis, Formule E en meer). Ook is er een jaarabonnement beschikbaar tegen ruim 16% korting voor €39,99 / €59,99 per jaar. Dat is omgerekend €3,33 / €5,00 per maand. Veel kijkplezier!